İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’ın pişkin yanıtı: Türklerinki yaygara

Nerdun Hacıoğlu
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın sözde ‘Batı Ermenistan’ saydıkları Ağrı Dağı bölgesini gençlerine hedef gösteren nasihat açıklamasına Türkiye’nin sert tepki vermesi üzerine Erivan’dan resmi yanıt geldi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı pişkin tavır takınarak,  “Cumhurbaşkanımız  sözlerine Türkiye, yersiz bir yaygara koparmıştır. Türkler Serj Sarkisyan’ın dengeli açıklama metninden istedikleri bölümleri cımbızla çekerek, durduk yerde sorun yaratmıştır” dendi.
Cımbızla çıkarmışlar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan’da yaptığı “Sarkisyan’dan özür bekliyoruz”
açıklaması üzerine Erivan’daki yerel basına konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Şevarş Koçaryan, şunları söyledi: “Bana öyle geliyor ki, sanki Türkler Serj Sarkisyan’ın söylediklerinin tamamını okumamış.
Veya okumuş da, işlerine gelen bölümler metinden cımbızla çıkarılmış. Aslında cumhurbaşkanımızın konuşmasında saldırgan bir tavır yoktur. Kullandığı ifadeler son derece ölçülü ve dengeliydi. Türkiye bu sözleri gereken şekilde algılamak istemiyorsa buna ihtiyaçları yok demektir. Durup dururken çıkarılan yaygaranın bizim de sonuçlar çıkarmamızı gerektiriyor.”
Sarkisyan’ın sözleri
Sarkisyan, Ermenistan’da 23 Temmuz’da düzenlenen Ermeni dili ve edebiyatı yarışmasında öğrencilerden birinin “Batı topraklarımızı Ağrı Dağı’yla birlikte geri alabilecek miyiz?” sorusunu yanıtlamıştı. Koçaryan’ın basına verdiği metne göre Sarkisyan, gence şu yanıtı verdi: “Bu sana ve senin nesline bağlı. Benim nesil bence üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdi.
90’lı yıllarda vatanımızın parçası Artsah’ı (Karabağ bölgesini) düşmanın elinden kurtardık. Bunu birilerini azarlamak için söylemiyorum. Her neslin bir görevi vardır ve bu görevi başarıyla yerine getirmesi gerek. Sen ve yaşıtların gücünü sonuna kadar kullanırsa, biz dünyanın en başarılı ülkesinden biri haline geliriz. Biz Ermeni ulusu sistematik ve sabırlı adımlar atarak her zaman Anka kuşu gibi küllerden dirilmeyi başarmışızdır. Ama şunu da söylemem gerek. Günümüz dünyasında ülkelerin gücü ve itibarı yüzölçümüyle ölçülmüyor. Ermenistan modern, güvenli ve başarılı ülke olursa itibarı da o denli yüksek olacaktır.”

Yorumlar kapatıldı.