İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail’den Ermenistan’a destek

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın sözlerine tepki göstererek özür dilenmesini istemesi İsrail basınına malzeme oldu. Jerusalem Post gazetesi, “Erdoğan bir özür daha istiyor, bu sefer Ermenistan’dan” diye yazdı… Herb Keinon imzasıyla yayınlanan habere göre bir İsrail Dışişleri yetkilisi, son özür talebini kastederek “Burada yeni bir çizginin geliştiğini görüyoruz. Peki, kim Erdoğan’dan kuzey Kıbrıs’ı işgali için özür dilemesini isteyecek?” dedi.

************ 
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın sözlerine tepki göstererek özür dilenmesini istemesi İsrail basınına malzeme oldu. Jerusalem Post gazetesi, “Erdoğan bir özür daha istiyor, bu sefer Ermenistan’dan” diye yazdı.
Jerusalem Post, bir İsrail Dışişleri yetkilisinin de Erdoğan’ın Ermenistan çıkışına tepki göstererek, “Kim Erdoğan’dan kuzey Kıbrıs’ı işgali için özür dilemesini isteyecek?” diye sorduğunu ileri sürdü.
Türkiye’nin özür talepleri konusunda artık İsrail’in dünya üzerinde tek ülke olmadığını yazan Jerusalem Post, “Erdoğan şimdi de Ermenistan’dan özür dilemesini istedi” diye yazdı.
Gazete, Erdoğan’ın yeni özür talebinin, İsrail’in Mavi Marmara katliamı için özür dilememesi halinde B Planı’nın devreye sokularak Tel Aviv’le ilişkilerin düzeyinin düşürüleceği yolundaki haberlerden hemen sonra geldiğine dikkat çekti.
Herb Keinon imzasıyla yayınlanan habere göre bir İsrail Dışişleri yetkilisi, son özür talebini kastederek “Burada yeni bir çizginin geliştiğini görüyoruz. Peki, kim Erdoğan’dan kuzey Kıbrıs’ı işgali için özür dilemesini isteyecek?” dedi.
Bu arada Jerusalem Post, Başbakan Benjamin Netanyahu’nun dünkü sekiz bakan toplantısında Türkiye’den özür konusunun ele alınmadığını açıkladığını kaydetti.
http://dunya.milliyet.com.tr/israil-den-ermenistan-a-destek/dunya/dunyadetay/28.07.2011/1419797/default.htm

Yorumlar kapatıldı.