İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Ermenistan arasında işbirliği

Ermenistan Sanayiciler ve İşadamları Birliği tarafından düzenlenen ”Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin iyileştirilmesine destek” programı kapsamında başkent Erivan’da Türk-Ermeni iş forumu yapıldı. Forum’un açılışını yapan Ermenistan Sanayiciler ve İşadamları Birliği Başkanı Arsen Kazaryan, söz konusu forumun, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini amaçladığını kaydetti.Kazaryan, Türkiye’nin Van şehrinden toplam 27 iş adamın katıldığı forumun, iki ülke iş adamları arasında ilişkilerin kurumasına katkı sağladığını anlatarak, ”ülkeler arasında ilişkilerin dondurulmasına ve Türkiye tarafından uygulanan ambargoya rağmen bu tür organizasyonların ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine olanaklar sağladığını” söyledi.Kazaryan, ayrıca Ermeni iş adamlarının sonbaharda Van’a bir ziyarette bulunacağını sözlerine ekledi.

***************
Ermenistan Sanayiciler ve İşadamları Birliği tarafından düzenlenen ”Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin iyileştirilmesine destek” programı kapsamında başkent Erivan’da Türk-Ermeni iş forumu yapıldı.
Ermeni Armenpress ajansının haberine göre, Türkiye’den turizm, ulaştırma, inşaat, mobilyacılık ve kuyumculuk gibi alanlardan 27 işadamının katıldığı forum kapsamında ”Türk ve Ermeni Turizm şirketleri tarafından ortak birliği’nin kurulmasına ilişkin karşılıklı anlayış” protokolü imzalandı.
Söz konusu oluşturulacak birlik, turizm alanında Ermeni ve Türk üye şirketlerin faaliyetlerinin koordinasyonunu ve ikili ve uluslararası turizmin desteklenmesini amaçlıyor. Bu birliğe, Türkiye’den ve Ermenistan’dan tüm turizm şirketleri üye olabilecektir.
Türkiye Ermenistan arasında işbirliği
Forum’un açılışını yapan Ermenistan Sanayiciler ve İşadamları Birliği Başkanı Arsen Kazaryan, söz konusu forumun, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini amaçladığını kaydetti.Kazaryan, Türkiye’nin Van şehrinden toplam 27 iş adamın katıldığı forumun, iki ülke iş adamları arasında ilişkilerin kurumasına katkı sağladığını anlatarak, ”ülkeler arasında ilişkilerin dondurulmasına ve Türkiye tarafından uygulanan ambargoya rağmen bu tür organizasyonların ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine olanaklar sağladığını” söyledi.Kazaryan, ayrıca Ermeni iş adamlarının sonbaharda Van’a bir ziyarette bulunacağını sözlerine ekledi.
-ERİVAN-VAN ARASINDA UÇAK SEFERLERİ YAPILACAK
Bu arada Erivan’da bulunan Van Ticaret ve Sanayii Odası Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Tunçdemir, Ermeni gazetecilere yaptığı açıklamada Van ile Erivan arasında doğrudan uçak seferlerinin yapılacağını söyledi.
Ermeni ajanslarında çıkan habere göre Tunçdemir, Van Havaalanı’ndaki onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra havaalanının uluslararası havaalanına dönüşeceğini ve uçak seferlerin artık yeni terminalin açılışından sonra gerçekleşeceğini belirterek, gelişmelerin öngördüğü şekilde ilerlemesi durumunda Erivan-Van arasındaki ilk uçak seferinin 11 Eylül’de gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekledi.
http://www.haber7.com/haber/20110722/Turkiye-Ermenistan-arasinda-isbirligi.php 1

Yorumlar kapatıldı.