İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Birbirini suçlayan 6 müslim ve gayrimüslim ülke

Merkezi Washington’da bulunan araştırma merkezinin Türkiye, Lübnan, Mısır, Ürdün, Pakistan, Endonezya ve Filistin‘de yaptığı ankete katılanlar gayrimüslim Batılıları bencil ve açgözlü olarak nitelendirdi.Filistin’de Müslümanlarla gayrimüslimlerin ilişkilerinin kötü olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 72 olurken, bu oran Türkiye ve Lübnan’da yüzde 62, Mısır’da yüzde 60, Ürdün’de yüzde 58, Pakistan’da yüzde 45, Endonezya’da yüzde 41 oldu.

 *******************
ABD’deki bir ankete göre müslim ve gayrimüslimlerin birbirlerine yaklaşımları 5 yıl öncesine göre olumlu. Ancak birbirlerini de suçluyorlar. İşte birbirini suçlayan 6 Müslim ve garimüslim ülke:
ABD’deki Pew Araştırma Merkezinin yaptığı bir anket, Müslümanlarla gayrimüslimlerin birbirlerine yaklaşımlarının 5 yıl öncesine göre biraz daha olumlu olduğunu, ancak Müslüman ülkeleriyle Batı arasında olumsuz görüşlerin hala sürdüğünü ortaya koydu.
Merkezi Washington’da bulunan araştırma merkezinin Türkiye, Lübnan, Mısır, Ürdün, Pakistan, Endonezya ve Filistin‘de yaptığı ankete katılanlar gayrimüslim Batılıları bencil ve açgözlü olarak nitelendirdi.
Filistin’de Müslümanlarla gayrimüslimlerin ilişkilerinin kötü olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 72 olurken, bu oran Türkiye ve Lübnan’da yüzde 62, Mısır’da yüzde 60, Ürdün’de yüzde 58, Pakistan’da yüzde 45, Endonezya’da yüzde 41 oldu.
Anketin yapıldığı 6 Batı ülkesi; Fransa, Almanya, İspanya, İngiltere, ABD ve Rusya’da ise katılımcılar, ilişkilerin 5 yıl öncesinden daha kötü olduğunu düşünmediğini ifade etti.
Fransa, Almanya ve İspanya, Batılı ülkelerle Müslümanların ilişkileri konusunda en olumsuz görüşlere sahip ülkeler olarak öne çıktı. Bu ülkelerde 10 kişiden neredeyse 6′sı bu yönde görüş beyan etti. Rusya’da ise bu oran 10′da 4′ten daha az oldu.
Kadınlara saygı konusundaysa Batılıların yüzde 30′undan azı Müslümanların kadınlara saygılı olduğu görüşünü bildirdi.
Kötü ilişkilerden her iki taraf da birbirini suçladı, ancak ABD, İngiltere ve Fransa’da ilişkilerin kötü olduğunu söyleyenlerin dörtte birinden fazlası Batı’yı suçladı.
Batılılarla Müslümanlar, Müslüman ülkelerinin ekonomik olarak daha refah olması gerektiği konusundaysa görüş birliği yansıttı.
Müslümanlar mevcut ekonomik durumlarından Batı’nın politikalarını sorumlu tutarken, ekonomilerinin kötü olmasının ikinci nedeninin ülkedeki yolsuzluklar olduğunu belirtti. Demokrasi ve eğitim eksikliğiyle aşırı dinci faaliyetler de kötü ekonominin sebepleri arasında sayıldı.
ABD’deki 11 Eylül 2001 saldırılarından neredeyse 10 yıl sonra, Ortadoğu ve Asya’daki Müslümanlar ve Batılıların aşırıcılık konusundaki endişelerinin devam ettiği de kaydedildi.
Terör örgütü El Kaide’nin lideri Usame bin Ladin’in mayısta öldürülmesinin ardından Müslümanlar konulu bir kitap yazmaya başlayan insan hakları savunucusu Arsalan İftihar, Pew’un araştırmasının Müslümanlarla Batılı ülkeler arasındaki önemli güvensizlik düşüncesini ortaya koyduğunu söyledi.
Anket mart ayının sonuyla mayıs ayının ortasına kadar yapıldı.
http://bulancakhaber.com/son-haber/2011/07/22/birbirini-suclayan-6-muslim-ve-gayrimuslim-ulke/

Yorumlar kapatıldı.