İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Eurovision-2012ye katılma arzusunda ancak Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının teminatları yeterli değil

Ermenistan Bakü’de gerçekleştirilecek Uluslararası Şarkı Yarışması ″Eurovision-2012″ ye katılma arzusunda ancak her şeyden önce sadece Azerbaycan tarafı değil Avrupa Yayıncılar Birliği (EBU) de ciddi güvenlik garantileri vermeli. NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan Ermenistan Eurovizyon Heyeti bşk. Gohar Gasparyan, Azerbaycan Dışişleri bakan yardımcısı Araz Azimov’un ″Azerbaycan’ın  Eurovision-2012 Şarkı Yarışmasında Ermeni katılımcıların güvenliğini temin etmeye hazır olduğu″ yönündeki demecini yorumladı.

Gohar Gasparyan, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin ne kadar duyurular yaysa da, Ermenistan Eurovison heyetinin bununla yetinmeyeceğini ve EBU’yla gerçekleşece müzakereler esnasında bu konunun yüksek sesle ifade edileceğini belirterek ″Benzeri beyanatı Azerbaycan, Ermenistan dışındaki tüm ülkeler için de yapmalı, öyle ki bu onlar tarafından yapılmış bir iyi niyet jesti değil. Onlar güvenliğin teminine ilişkin zaten duyuru yapmakla yükümlüler, aksi takdirde yarışma gerçekleşmez″ dedi.
Gasparyan aynı zamanda ″Eurovision-2012″ye Ermenistan’ın katılımına ilişkin müzakerelerin henüz EBU’yla başlamadığını kaydederek ″Şimdi daha çok Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasının organizasyon sorunlarına odaklanmış durmdayız ″ hatırlatmasında bulundu ve Azerbaycan tarafının bu yıl Erivan’da gerçekleştirilecek anılan yarışmaya katılım yönünde henüz arzusunu belirtmediğini kaydetti.
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Araz Azimov ″Echo Moskvi″ Radyo istasyonuna verdiği röportajda, ülkesinin ″Eurovision-2012″de Ermeni katılımcıların güvenliğini temine hazır olduğu açıklamasında bulunmuştu.
Uluslararası Şarkı Yarışması ″Eurovision-2012″  22-26 Mayıs 2012’de Azerbaycan’da gerçekleştirilecek. Azerbaycan Almanya’da düzenlenen Eurovision-2011’de Ell/Nikki çiftinin (Eldar Gasımov ve Nigar Cemal) şarkısıyla birinci olmuştu.
http://news.am/tur/news/68485.html

Yorumlar kapatıldı.