İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Hayalim Ani Harabeleri’nde Ermeni türküsü söylemek”

Bilge Eser / Sabah,
TRT, bir süre önce yeni bir “açılıma” daha imza atarak, tarihinde ilk kez Ermenice klip yayımladı. O klibin güzel sesi ise Sibil Pektorosoğlu adlı Ermeni kökenli şarkıcıydı. Türkiye’nin ilk Ermenice albümüne imza atan genç şarkıcı “Tabii ki devlet televizyonunda kendi klibimi görmek beni inanılmaz mutlu etti. Bu topraklara ait Ermenicenin yok olmaması için elimden geleni yapmak isterim” dedi. Bugüne kadar Sezen Aksu, Nükhet Duru ve Mercan Dede dahil birçok ünlü müzisyen ile konserler veren Pektorosoğlu, “Hayalim Ani Harabeleri’nin önünde yüzlerce yıllık bir Ermeni türküsü söylemek. Orası olağanüstü bir yer. Bir ara sınırın açılması gündeme geldiğinde Kars’a gitmeyi düşündük ancak kaldı. Albümde ‘Desnem Ani’n U Nor Mernem’, ‘Ani’yi göreyim de öleyim’ adlı eski bir beste var. Bunu okuyabilirim” diye konuştu.

 Türkiye’de Ermenice yayımlanan ilk albümün sahibi olan Sibil Pektorosoğlu “Bu topraklara ait Ermenice’nin yok olmaması için elimden geleni yapmak isterim” dedi
Hükümetin etnik kimliklere yönelik açılımları sonucunda Kürtçe ve Arapça televizyon kanalları yayına başlarken devletin radyosu da Ermenice, Azerice dahil onlarca farklı dilde yayın yapmaya başladı. TRT, bir süre önce yeni bir “açılıma” daha imza atarak, tarihinde ilk kez Ermenice klip yayımladı. O klibin güzel sesi ise Sibil Pektorosoğlu adlı Ermeni kökenli şarkıcıydı. Türkiye’nin ilk Ermenice albümüne imza atan genç şarkıcı “Tabii ki devlet televizyonunda kendi klibimi görmek beni inanılmaz mutlu etti. Bu topraklara ait Ermenice’nin yok olmaması için elimden geleni yapmak isterim” dedi. Bugüne kadar Sezen Aksu, Nükhet Duru ve Mercan Dede dahil birçok ünlü müzisyen ile konserler veren Pektorosoğlu, “Hayalim Ani Harabeleri’nin önünde yüzlerce yıllık bir Ermeni türküsü söylemek. Orası olağanüstü bir yer. Bir ara sınırın açılması gündeme geldiğinde Kars’a gitmeyi düşündük ancak kaldı. Albümde ‘Desnem Ani’n U Nor Mernem’, ‘Ani’yi göreyim de öleyim’ adlı eski bir beste var. Bunu okuyabilirim” diye konuştu.
ERMENİLER ŞAŞIRIYOR
Genç şarkıcı, klibinin yayınlanmasıyla igili süreci de, “TRT’ye izlenmesi için internetteki klibi gönderince hemen yayımlama kararı aldılar. Çok mutlu oldum. İnternette izlemek ayrı, televizyonda izlemek ayrı. Çok güzel tepkiler aldım” diye anlattı. Pektorosoğlu, “Ermeniler için de yenilik oldu. Çünkü eskiden Ermenice albümleri ABD ve Ermenistan’dan getirtirdik. Şimdi buradan oraya gönderiyoruz. Bu çok büyük bir gurur. Ermeniler böyle bir albüm yaptığım için çok şaşırıyorlar. Çünkü Ermeni birinin yeni bestelerle gelebileceğini hele de bunun İstanbul’dan olacağına inanmıyorlardı. Öncü olmak güzel bir olay” ifadelerini kullandı. İstanbul doğumlu olan ve Ermeni cemaatinin büyük çoğunluğu gibi Kurtuluş semtinde oturan Sibil Pektorosoğlu’nun babasının ailesi de İstanbul’da. Annesinin babası Sivas’ın Divriği, anneannesi ise Tokat’ın Erbaa ilçesinden.
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/07/18/hayalim-ani-harabelerinde-ermeni-turkusu-soylemek

Yorumlar kapatıldı.