İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni açılımı tıkansa da sinemasal işbirliği sürüyor

Pınar Tarcan/AHT
Ermenistan Türkiye Sinema Platformu aynı zamanda iki ülkedeki sinemacılara ortak yapımlar için yol gösterici olmayı, iletişim ağı yaratmayı ve internet sitesindeki Forum bölümü sayesinde tanışarak ortak filmler düşünmeyi olanaklı kılmayı amaçlıyor… Eurasia Partnership Foundation’ın desteğiyle gerçekleşen Platform’un Belgesel Destek Fonu’na seçilen 8 projenin 2012’de tamamlanması planlanıyor. Filmler arasında Lusin Dink ve Soner Alper’in “Wonderful. Very Nice from Bitlis to America”, Arthur Bakhtamyan’ın “A One Years Eve Journey” ve Veli Kahraman’ın “Lokman Hekim of Dersim” adlı projeleri de yer alıyor.

********************
Ermenistan ile Türkiye açılım süreci tıkansa da iki ülkenin kültürel yakınlaşmasını hedefleyen sinemacılar pes etmiyor.
14 Temmuz 2011 Perşembe, 12:03:29
 Türkiye Sinema Platformu (ATCP) Ermenistan’daki Golden Apricot (Altın Kayısı) Uluslararası Film Festivali’nde çalışmalarını sürdürüyor.
Pınar Tarcan/AHT
Ermenistan Türkiye Sinema Platformu aynı zamanda iki ülkedeki sinemacılara ortak yapımlar için yol gösterici olmayı, iletişim ağı yaratmayı ve internet sitesindeki Forum bölümü sayesinde tanışarak ortak filmler düşünmeyi olanaklı kılmayı amaçlıyor.
Platform, “Biz ortak paydası sinema olan Türkiyeliler ve Ermenistanlılarız. Sinemayı seviyoruz, sevmekle kalmıyoruz, sinemanın iyileştirici ve barıştırıcı gücüne inanıyoruz. Sinemayla birbirimize on yıllardır söyleyemediklerimizi söyleyebileceğimize, birbirimizi tanıyabileceğimize inanıyoruz. İnanmakla kalmıyoruz, bunu yapıyoruz!” diyor.
SİNEMA MÜTHİŞ BİR ARAÇ
Platformun proje danışmanlarından, festival için Erivan’da bulunan Çiğdem Mater, “Açılım sürecinin Türkiyeli ve Ermenistanlı sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışma iradesinin ve iki halkın bir arada durma isteğinin bir meyvesi olduğunu söylemek, projenin açılımın meyvesi olduğunu söylemekten daha doğru olur.
İki ülkenin STK’ları 2005’lerden beri yakın ilişki halindeler. Biz sanatın iyileştirici ve barıştırıcı gücüne çok inanıyoruz, konuşmamız gereken konuları dile getirmekte kolaylaştırıcı olduğunu düşünüyoruz. Sinemanın iki halkın tanışıklığını artırması için müthiş bir araç olduğu kanaatindeyiz” diye konuşuyor.
FİLMLER 2012’YE BİTİYOR
Eurasia Partnership Foundation’ın desteğiyle gerçekleşen Platform’un Belgesel Destek Fonu’na seçilen 8 projenin 2012’de tamamlanması planlanıyor. Filmler arasında Lusin Dink ve Soner Alper’in “Wonderful. Very Nice from Bitlis to America”, Arthur Bakhtamyan’ın “A One Years Eve Journey” ve Veli Kahraman’ın “Lokman Hekim of Dersim” adlı projeleri de yer alıyor.
http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/648395-ermeni-acilimi-tikansa-da-sinemasal-isbirligi-suruyor

Yorumlar kapatıldı.