İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Akçam bizi Ermenilere hedef gösterdi, hayatımız tehlikede’

Uğur Koçbaş / Vatan
Ermeni soykırım tezlerinin bir numaralı savunucusu olan tarihçi Taner Akçam, ABD’de yaşayan bazı akademisyenleri “Türk Dışişleri’nden para almakla” suçladı. Suçlanan 5 isim adına VATAN’a konuşan Dr. Hakan Yavuz, “Biz maaşlarımızı üniversiteden alıyoruz. Asıl onun kimden para aldığı belli. Bizi Taşnak-Hınçak çetelerine hedef gösterdi, mahkemeye gidiyoruz” dedi…Amerikalı tarihçi Michael Gunter tarafından yazılan “Ermeni Tarihi ve Soykırım Sorusu” isimli kitabı yerden yere vurdu. Gunter’in Türk Dışişleri tarafından maaşa bağlandığını ileri sürdü. Akçam ayrıca kitaba destek veren Massachusetts Üniversitesi’nin ünlü tarihçisi Guenter Lewy, Virginia Marine Corps Command & Staff College’de görev yapan Osmanlı tarihi uzmanı Edward Erickson, Utah Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Üyesi Dr. Hakan Yavuz and Bilkent Üniversitesi’nde görev yapan Amerikalı Siyaset Bilimci Jeremy Salt’ı da konuşmasında zan altında bıraktı.


Uğur KOÇBAŞ / VATAN
 ABD’de yayınlanan bir kitap, Ermeni tezlerini savunan Türk tarihçi Taner Akçam ile soykırım iddialarının asılsız olduğunu belirten uzmanlar arasında şiddetli bir polemiğe yol açtı. Akçam, Arizona’daki Glendale Halk Kütüphanesi’nde 3 Ermeni tarihçiyle katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada Amerikalı tarihçi Michael Gunter tarafından yazılan “Ermeni Tarihi ve Soykırım Sorusu” isimli kitabı yerden yere vurdu. Gunter’in Türk Dışişleri tarafından maaşa bağlandığını ileri sürdü. Akçam ayrıca kitaba destek veren Massachusetts Üniversitesi’nin ünlü tarihçisi Guenter Lewy, Virginia Marine Corps Command & Staff College’de görev yapan Osmanlı tarihi uzmanı Edward Erickson, Utah Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Üyesi Dr. Hakan Yavuz and Bilkent Üniversitesi’nde görev yapan Amerikalı Siyaset Bilimci Jeremy Salt’ı da konuşmasında zan altında bıraktı. VATAN bu gelişme üzerine Akçam’ın isimlerini verdiği akademisyenlere ulaştı. Akçam’ın sözleri üzerine görüş alışverişinde bulunan bilim adamları adına açıklamayı Hakan Yavuz yaptı:
– Taner Akçam bu son kitabın çıkmasından çok rahatsız oldu. Çünkü kitap Akçam’ın savunduğu tezleri çürütüyor. Ezberini bozuyor. Akçam’ın Ermeni iddialarıyla ilgili kaynakları nasıl tahrip ettiğini belgeliyor.
– Akçam’a karşı hukuki mücadele başlatmaya karar verdik. Daha önce Lewy’ye yöneltilen suçlamalarda Ermeni diyasporasından tazminat kazanmasını sağlayan avukatla da anlaştık.
‘Maaşı hak ediyor’
– Biz maaşlarımızı ABD’deki üniversitelerden alıyoruz. Türk Dışişleri ile bağımız yok. Asıl Akçam’ın maaşını nereden aldığı belli. ABD’de radikal Ermenilerin kurduğu bir kürsüden alıyor. Akademik bağımsızlık sözkonusuysa bizimki değil onunki tartışmalı. Kendini sorgulaması lazım.
– Akçam bizi ABD’deki Taşnak-Hınçak grubuna hedef gösteriyor. Bizi akademik olmayan ortamda yaptığı konuşma ile hedef gösterdi. Hayatımız tehlikede. ASALA benzeri yapılanmalar burada artıyor. İstenilen sonuçları elde edemedikleri için diyaspora Ermenileri arasında radikalleşme var. Ermeniler’in yoğun yaşadığı California’ya yakın bir yerde yaşıyorum ve bu tür hedef göstermeler nedeniyle hayatımdan endişe ediyorum.
– Akçam çalışkan bir adam, ama son derece hınç dolu. Türkiye’deki deneyimleri, hapis cezası nedeniyle nefret ve kini var Türk toplumuna ve Türk tarihine karşı. Eşinin kendisini terk etmesi de bu hıncın oluşmasında etkili oldu.
– Akçam maaşının hakkını vermeye çalışan bir adam. Ermeni diyasporasında radikallerin finanse ettiği bir kişi. Amerika’da soykırım tezlerini onun kadar ateşli savunan yok.

http://haber.gazetevatan.com/Haber/388468/1/Gundem

Yorumlar kapatıldı.