İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Van’da Bir Kilise Daha Açılıyor

Van Valisi Münir Karaloğlu Başkale’de bulunan ve 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen St. Bartholomeus Kilisesi’nin inanç turizmine kazandırılması için restorasyon çalışmalarının başlatılacağını söyledi.

Vali Karaloğlu, Başkaleye bağlı Albayrak köyünde bulunan ve 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen St. Bartholomeus Kilisesi’nde incelemelerde bulundu. Kilisenin dış duvarları ve üzerindeki motiflerin orijinalliğini kaybetmediğini gören Karaloğlu, kilisenin inanç turizmine kazandırılması için ilgili kurumlara talimat verdi. Karaloğlu’nun talimatı üzerine İl Özel İdaresi Koruma Uygulama ve Denetim Birimi’nden bir ekip Bartholomeus Kilisesi’ne giderek yenileme ve yeniden tasarımlama projeleri için bir rapor hazırladı.

ST. BARTHOLOMEUS KİLİSESİ

Albayrak köyünde bulunan St. Bartholomeus Kilisesi’nin inşa tarihi bilinmemekle birlikte 3. yüzyılda yapıldığına dair bazı görüşler vardır. Bugün dikdörtgen biçiminde inşa edilen kilisenin beden duvarları zengin süslemelerle donatılı olan yapı, bölgede ender Hıristiyan dini yapısı olarak görülmektedir. 1915’den günümüze kadar kullanılmayan St. Bartholomeus Kilisesi’nin inanç turizmine kazandırılması için Van Valiliği tarafından rolöve, yeniden tasarımlama ve yenileme çalışmaları başlatıldı.

Yorumlar kapatıldı.