İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KARABAĞ SORUNU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ sorununun çözümü konusunda umutlu olduğunu ancak Ermenistan’ın tutumunun çözümü engellediğini söyledi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev görüşmelerde “Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’dan ayrılması, bağımsızlık verilmesi ya da Ermenistanla birleştirilmesi hiçbir zaman müzakere konusu olmadı olamaz. Bunu ne biz ne de Azerbaycan halkı kabul edemez” diye konuştu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ sorununun çözümü konusunda umutlu olduğunu ancak Ermenistan’ın tutumunun çözümü engellediğini söyledi.
Görüşmelerin 2009 yılından itibaren yenilenmiş Madrid Prensipleri üzerinde yapıldığının altını çizen İlham Aliyev, temel prensipleri kabul etmeyen tarafın Ermenistan olduğuna vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev görüşmelerde “Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’dan ayrılması, bağımsızlık verilmesi ya da Ermenistanla birleştirilmesi hiçbir zaman müzakere konusu olmadı olamaz. Bunu ne biz ne de Azerbaycan halkı kabul edemez” diye konuştu.
Görüşmelerde Azerbaycan’ın her zaman yapıcı tavır izlediğinin altını çizen Aliyev, geçen ve önceki yıl yapılan görüşmelere sadık olduklarını ve görüşmelerin mutlaka barış anlaşması ile sonuçlanmasını istediklerini kaydetti.
http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=36480
TRT
 13 Temmuz 2011

Yorumlar kapatıldı.