İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kızılay 200 Ermeni yetimle ‘Sevgi Yemeği’nde buluştu

200 Ermeni çocuğun kaldığı yetimhanelere 5 ton gıda yardımında bulunan Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, “Gözyaşının rengi olmaz. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardım yapmak bizim görevimiz” dedi.

Karagözyan Yetimhanesi Vakfı Krikor Cambazyan Oyun Sahası’nda gerçekleştirilen yemekli program yetimhanelerde kalan 200 çocuk için düzenlendi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk Kızılayının din, dil, ırk ayrımı yapmadan ihtiyaç sahibi insanların ihtiyacını karşılamak üzere görevlendirilmiş bir kuruluş olduğunu söyledi.
Mehmed Akif’in şiiriyle seslendi
Küçükali, ‘’Vakıf başkanımız bana teşekkür etti, ama bizim asli görevimiz budur. Neden? Çünkü gözyaşının rengi olmaz. Acı acıdır, acı dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunu zedeler. Bizim görevimiz de insan onurunu zedelemeden ihtiyaç sahibi insanlara ihtiyacını taşımaktır’’ dedi.
Tekin Küçükali, konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un ‘’Zulmü Alkışlayamam’’ adlı şiirinden ‘’Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim. Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! ‘Adam, aldırma da geç git’ diyemem, aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım’’ dizeleriyle bitirdi.
Ermeni ruhani liderler buluştu
Yemeğe, Amerika’nın Doğu Bölgesindeki Ermeni Cemaati’nin Ruhani Lideri Hajak Barsamyan, Türkiye Ermeniler Patrikliği Ruhani Kurul Başkanı ve Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Din Görevlisi Başrahip Tatul Anuşyan ile çok sayıda kişi katıldı.
Türk Kızılayı’na teşekkür etti
Ermeni Patrikhanesi Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan da çocuklar için yapılan bu yardımlarda din, mezhep, inanç farkı gözetilmediğini belirterek, bu kutsal görevi yerine getiren Türk Kızılayına teşekkür etti. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin katılımından dolayı son derece memnun kaldıklarını anlatan Aram Ateşyan, yardımlaşmada ayrım olamayacağını kaydetti. Yaz Kampı Yönetim Kurulu adına Sevan Çavuşyan da çocuklara yapılan her türlü yardımın topluma zenginlik katacağını vurgulayarak, yaz kampının Karagözyan Vakfına bağlı olduğunu söyledi. Sevan Çavuşyan, Karagözyan Vakfı okullarına dağıtılmak üzere 5 ton gıda yardımı yapan Türk Kızılayına teşekkür etti. Başpiskopos Aram Ateşyan’ın, yardımlarından dolayı Küçükali’ye plaket sunduğu yemekte, yetimhanede kalan çocuklardan oluşan müzik korosu da çeşitli şarkılar söyledi. Çocuk grupların sunduğu gösteriler ilgiyle izlendi. 
http://www.stargazete.com/politika/kizilay-200-ermeni-yetimle-sevgi-yemegi-nde-bulustu-haber-365762.htm

Yorumlar kapatıldı.