İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da ″Altın Kayısı Film Festivali″ başladı

Bugün 10 Temmuz’da Erivan’da yılın en önemli kültür etkinliği ″Altın Kayısı Film Festivali″nin açılışı gerçekleştirildi. Saat 19:00’da Erivanlılar ve konuklar sevdikleri aktör, aktris ve rejisörleri karşılamak için Aznavour Meydanı’nda toplandılar. Toplanan kalabalık jazz müziği eşliğinde konukları karşıladı.

Bu yıl Festivalin konuları arasında aktris Fanny Ardant  ve çekimini yaptığı ″Kül ve kan″ filmi yer almakta. Festivalin diğer bir ünlü konuğu İranlı rejisör Abbas Kiarostami.
Festivalin açılış törenini Fransalı Ermeni rejisör ve aktor Serge Avedikian yönetti. Avedikian başlangıçta Festivalin geçmişine ilişki kısa bir sunum sonrasında, ″Altın Kayısı″nın artık pekişmiş bir festival olduğunu ve bu yıl ″Çekirdek″ kategorisinde yeni ödül tahsisinin de rastlantı olmadığını belirtti.
Açılışta başbakan Tigran Sarkisyan da bir konuşma yaptı ve sözlerinde ″Erivan yaz sıcağını bu festival olmadan tasavvur etmek imkansız. Dünyanın tanınmış festivallerinin yanında durmak için 8 yıl yeterli değil, ancak organizatörlerin güçlü temeller attıklarına eminim ve festivlin geleceğine inanıyorum″ dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Festival direktörü Harutyun Haçatryan, bir sonraki yıl ″Kayısı″nın açılışını 1500 kişilik salonda yapacakları müjdesini verdi. Festivalin açılışı Harutyun Haçatryan ve başlıca sponsor Viva.Vell-MTS Gn. Direktörü Ralf Yirikyan tarafından duyuruldu.
Açılış töreni sonunda Parajanov ödülü sinemaya katkılarındn ötürü Fanny Ardant’a,  İranlı rejisör Abbas Kiarostami eliyle verildi. Açılış töreni sonrası Kiarostami’nin ″Onaylı önernekler″ filminin gösterimi gerçekleştirildi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.