İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Apoyevmatini İçin Abonelik Kampanyası

Ekin Karaca
Ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Apoyevmatini, çeşitli grupların ve sosyal medya ağlarında oluşturulan destek sayfaları yoluyla yürütülen abonelik kampanyaları sayesinde belini doğrultuyor… Rumca bilmeyen insanların, gazeteyi okuyamayacakların, sadece kendilerine destek olmak ve bir kültürü yaşatmak için ellerini taşın altına koyduğunu söyleyen Vasiliadis, gelişmeler karşısında çok duygulandığını ifade ediyor ve ekliyor: “Bize destek olan insanlar sayesinde yaş günümüz olan 12 Temmuz, yas günümüz olmayacak.”

Apoyevmatini İçin Abonelik Kampanyası

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Apoyevmatini, çeşitli grupların ve sosyal medya ağlarında oluşturulan destek sayfaları yoluyla yürütülen abonelik kampanyaları sayesinde belini doğrultuyor.

İstanbul – BİA Haber Merkezi
08 Temmuz 2011, Cuma

1925’den bu yana, 86 yıldır yayın hayatına devam eden, Türkiye’de yayınlanan tek Rumca gazete olan Apoyevmatini, ekonomik nedenlerden dolayı kapanma aşamasındayken, gazetenin imdadına çeşitli sivil toplum örgütleri ve facebook üzerinden kurulan destek grupları yetişti.
bilgimedya‘da Efe Kerem Sözeri’nin çağrısının yayınlanmasıyla başlayan abonelik kampanyaları, kısa sürede facebook’a da sıçrayınca son bir hafta içinde, 60’ın üstünde kişi Rumca bilmemesine rağmen Apoyevmatini’nin yayın hayatına devam edebilmesi amacıyla gazeteye internet üzerinden abone oldu.

“Yaş günümüz yas günümüz olmayacak”

Gelişmeleri bianet’e değerlendiren Apoyevmatini gazetesinin sahibi Mihail Vasiliadis, kampanyanın başlamasıyla birlikte 20-30 kişinin gazeteye abone olduğunu, şu an günde üç, dört kişinin abone olmaya devam ettiğini söylüyor.
Rumca bilmeyen insanların, gazeteyi okuyamayacakların, sadece kendilerine destek olmak ve bir kültürü yaşatmak için ellerini taşın altına koyduğunu söyleyen Vasiliadis, gelişmeler karşısında çok duygulandığını ifade ediyor ve ekliyor: “Bize destek olan insanlar sayesinde yaş günümüz olan 12 Temmuz, yas günümüz olmayacak.”
Her ne kadar dışarıdan bakıldığında taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışılıyor gibi gözükse de, bu girişimin kendileri açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Vasiliadis, bu girişimler sonucunda “sağır sultan” olan devletin de kendilerini duymasını ümit ediyor.
Basın İlan yasasında yapılacak küçük değişikliklerle Apoyevmati’nin yayın hayatına devam edebileceğine dikkat çeken Vasiliadis, önümüzdeki hafta 12 Temmuz’da 87. doğum gününü kutlayacak olan Apoyevmati’nin bu yolla 100. yaşını da görebilmesini ümit ediyor. (EKN)
* Apoyevmati’ye abone olmak isteyenler, apo.istanbul@gmail.com adresine e-mail atabilir.
* Apoyevmatini’nin abonelik ücreti: 12 ay 100 lira, 6 ay 50 lira, 3 ay 25 lira

Yorumlar kapatıldı.