İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerika Ermeni Asamblesi, yaz programı Erivan’da başladı

Amerika Ermeni Asamblesi, 12 yıldır Ermenistan’da gönüllü yaz programı gerçekleştirmekte. 1999 yılından bu yana yaz programının 74 katılımcısı oldu. Gönüllüler bakanlıklarda, medyada, toplumsal kuruluşlarda ve analiz merkezlerinde gönüllü çalışmalarda bulundular.

Bu yılın gönüllüleri Anjela Babayan ve İşkhanuhi Matevosyan (California eyaleti) yanısıra Julia Meden ve Tatevik Babayan (Massachusetts eyaleti). Anjela ve Tatevik gönüllü çalışmalarını Erivan’da kurulan tanınmış siyaset uzmanı Richarg Giragosian yönetimineki Bölgesel Araştırmalar Analiz Merkezi ‘nde (Regional Studies Center – RSC) gerçekleştirmekteler.
İşkhanuhi Eğitim ve Bilim Bakanlığı yanısıra Ekonomi Bakanlığında, Julia ise Ermenistan Ulusal Rekabet Fonu’nda gönüllü çalışmalarda bulunmakta.
Programın iki ayı boyunca gönüllüler Ermenistan ve Dağlık Karabağ’ın cazibe merkezlerine ziyaretlerde bulunma, farklı konularda tartışmalar düzenlenmesi yolunda üst düzey hükümet yetkilileri ve etkili kişilerle görüşme  yanısıra Ermenistan’daki gündelik hayatla tanışma şansına sahip olacaklar.
Gönüllüler Dünya Ermenişeri Katolikosu, Savunma bakanı, ABD Erivan Geçici maslahatgüzarı, Ermenistan İnsan hakları Ombudsmanı yanısıra Erivan Belediye başkanıyla da buluşmalar gerçekleştirecekler.
Program çerçrevesinde gönüllüler tarihi ve kültürel alanları da ziyaret edeilecekler. Gönüllüler şu ana dek Garni Tapınağını ve Geghard Manastırı yanısıra Ermeni-Türk sınırındaki Ani harabelerini ziyaret ettiler.
 http://news.am/tur/news/67203.html
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.