İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve dosyası yeniden Malatya’da

Zirve Yayınevi katliamı soruşturmasını “Ergenekon” kapsamında değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Savcısı, dosyayı Malatya’ya gönderdi. Dosyanın Ergenekon ile birleştirilip birleştirilmeyeceğine Malatya Ağır Ceza Mahkemesi karar verecek. 

Ergenekon soruşturması kapsamında değerlendirilen Zirve Yayınevi katliamı dosyası, olay yeri Malatya olduğu için Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi.
2007 yılında 3 kişinin boğazı kesilerek öldürülmesinin ardından başlayan Zirve Yayınevi katliamı davası, bu yılın Mart ayında Ergenekon soruşturması kapsamına alınmıştı. Zirve katliamının Ergenekon bağlantısını ortaya koyan ses kayıtlarının ortaya çıkmasıyla birlikte Ergenekon savcısının talimatıyla operasyon başlatılmış, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Ruhi Abat, istihbarat binbaşı Haydar Yeşil, başçavuş Abdullah Atılgan, başçavuş Murat Göktürk, uzman çavuş Mehmet Çolak ve uzman çavuş Adil Akçay tutuklanmıştı.
Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Cihan Kansız ve Ufuk Ertmercan, olay yeri Malatya olduğu için dosyayı Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. Savcılık, yaklaşık 50 klasör soruşturma dosyasını, mühürlü 10 torba içinde Malatya’ya gönderdi.
Malatya savcılığı, dosyayı inceledikten sonra iddianame hazırlayıp hazırlamayacağına karar verecek, hazırlarsa Malatya Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunacak. Dosyanın Ergenekon davası ile birleştirilip birleştirilmeyeceğine Malatya Ağır Ceza Mahkemesi kararı verecek.
Soruşturma sürecinde 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız şüpheli olarak ifade vermişti. Aynı soruşturmada, 1. Ordu eski Komutanı, Ergenekon davası sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun da ifadesi alındı.(ETHA)

http://www.atilimhaber.org/haberler/2011/07/06/Zirve_dosyasi_yeniden_Malatya_da_.html

Yorumlar kapatıldı.