İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatikan ‘Ermeni soykırımı’ belgerini açıklıyor

Vatikan’ın elinde bulunan 2. Dünya Savaşı’na ve PAPA 12. Pius’un idaresi dönemine ilişkin ‘Ermeni soykırımı’na ilişkin belgelerin tek cilt halinde yayınlanacağını duyurdu.

Vatikan, gizli arşivinde bulunan ‘Ermeni soykırımı’na ilişkin belgelerin tek cilt halinde yayınlanacağını duyurdu.
Turkishny haber sitesine göre, önümüzdeki yıl Roma’da gerçekleştirilecek bir sergiye ilişkin sunum sırasında yapılan açıklamada, Vatikan’ın elinde bulunan 2. Dünya Savaşı’na ve PAPA 12. Pius’un idaresi dönemine ilişkin tüm belgelerin 2 ila 3 yıl içerisinde hazır olacağı bildirildi.
Vatikan’ın bu neşriyatlarla birlikte ‘Ermeni soykırımı’na ilişkin bilgi ve vesikalar içeren bir kitabı da yayınlayacağını söyleyen Vatikan Gizli Arşivleri Müdürü Sergio Pagano, “Burada beni insanlığımdan utandıracak belgeler mevcut. Eğer (Tanrı’ya) inancım olmasaydı, gördüğüm tek şey karanlık olurdu,” diye konuştu.
Önümüzdeki yıl Şubat ayında gerçekleştirilecek “Lux in Arcane” adlı serginin dünyanın en önemli belge koleksiyonu olduğunu söyleyen Pagano, tarihleri 8. asırdan 20. asra uzanan bir zaman dilimine yayılan belgelerin yan yana koyulmaları halinde 85 kilometre uzunluğa erişebileceğini kaydetti.
Gizli arşiv belgelerinin yayınlanmasına ilişkin son kararın mevcut Papa, 16. Benedikt tarafından verileceğini söyleyen Pagano, özellikle ‘Ermeni soykırımı’na ilişkin belgelerde karşılaştığı manzaraların iç karartıcı olduğunu vurguladı.
Pagano, “Burada Türklerin Ermenilere reva gördüğü işkenceleri okuduğumda, bastırılamaz bir acı ve korku hissi duydum,” diye konuştu.

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=165933

Yorumlar kapatıldı.