İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’

Yaptığı kilise açıklamasıyla her kesimin tepkisini alan AKP Van milletvekili Mustafa Bilici’ye bir tepkide Van İHD şubesinden geldi… Sayın vekil aynı zamanda kendisi ile de çelişmektedir. Bir yandan Van halkının herkesin dini inançlarına saygılı bir toplum olduğunu söylemekte diğer yandan da belediye yetkililerinin davet üzerine gittiği bir kilise açılışı için Van halkının değer yargılarıyla bağdaşmamaktadır demiştir. Bu açıklamanın diğer dinlere karşı ne kadar tahammülsüz olduğunun bir göstergesidir. Bu açıklanan çelişkili duruma göre, BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU, diyoruz.

İHD Van şubesi olarak AKP Van milletvekili Mustafa Bilici’nın Yerel bir gazetede çıkan Yorumunu yeni seçilmiş biri olarak talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyoruz.
 Geçmişte Van’ın kadım sahibi olan Ermeni kökenli vatandaşların Hıristiyan olduğu hepimizin malumudur. Bundan dolayı Hıristiyan olan bu insanların dini ibadetlerini kilisede yapmaları çok doğaldır. Bu konuda da gerekli desteği yerel yönetimlerden almalar bir görev ve sorumluluktur.
 Eğer Belediye tarafında böyle bir davete gidilmiş ise vede yerel yardım yapılmış ise bu Van için aşağılayıcı değil tam aksine Van için bir gurur olmalı. Sayın vekil bilmelidir ki camilerdeki merkezi sistemle verilen vaazlerin Müslüman kürt halkına ne kadar Müslümanlığı çağrıştığı bir durumdur. Ne yazık ki verilen vaazların hepsinin ırkçı ve şoven yapıda olan söylemlerdir. Müslüman olarak bu gibi sıkıntıları gidermeden Hıristiyanların kiliseleri ile uğraşmak ve bu konuda bazı kurumları suçlamak ne kadar doğru ve İslami ahlaka uygundur.
Sayın vekil aynı zamanda kendisi ile de çelişmektedir. Bir yandan Van halkının herkesin dini inançlarına saygılı bir toplum olduğunu söylemekte diğer yandan da belediye yetkililerinin davet üzerine gittiği bir kilise açılışı için Van halkının değer yargılarıyla bağdaşmamaktadır demiştir. Bu açıklamanın diğer dinlere karşı ne kadar tahammülsüz olduğunun bir göstergesidir. Bu açıklanan çelişkili duruma göre, BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU, diyoruz.
http://www.habervan.com/haber_yorumla.php?haber_no=8910&kat=5

Yorumlar kapatıldı.