İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

XXII. RUPEN SEMERCİYAN BASKETBOL TURNUVASI FİNALİ

Şampiyon belli oldu….Sahakyan….3 Temmuz Pazar günü daha öncede programı bildirilen final programı tam bir gösteri niteliğinde geçti. Finalde karşılaşan Yeşilköy ve Sahakyan takımlarının nefesleri kesen mücadelesinden 90 – 64 galip gelen Sahakyan birinci oldu. Turnuvanın üçüncülüğünü Bezciyan Takımı kazandı.

Önce Cumartesi Günü….
2 Temmuz Cumartesi günü yarı final karşılaşmaları oynandı. karşılaşma programı Sahakyan – Bezciyan ve Yeşilköy – Pangaltı şeklindeydi.  Yeşilköy – Pangaltı maçı nefesleri kesti tam bir final şeklinde geçen maçtan galip ayrılan taraf Yeşilköy oldu. Sahakyan ise Şişli Yıldız’ı yenerek finalist oldu. Sonuçlar şöyle.
SAHAKYAN           BEZCİYAN             90 – 56
YEŞİLKÖY              PANGALTI             78 – 73
Ve Pazar günü….
PANGALTI                            BEZCİYAN             3. Maçı
SAHAKYAN                           YEŞİLKÖY              Final Maçı
Sporseverler saat 17:00’den itibaren sahaya gelmeye başladılar. Saha hazır hava güzel ancak biraz sıcaktı. Turnuva süresince yağan yağmurlar nedeniyle ertelemeler okadar çok olduki bu kez sıcak pek umursanmadı denebilir.
Ve üçüncülük maçı başladı. Maç son ana kadar nefesleri kesti sonuç neredeyse son dakika içinde belirlendi ve Pangaltı takımını 79 – 67 kazanarak Bezciyan turnuvanın üçüncüsü oldu.
Final öncesi günün bir diğer etkinliği olan “3 sayı“ yarışmasına geçildi. Üç sayı yarışması her takımdan daha önce seçilen kişilerden finale kalmış iki kişi arasında yapıldı. Sahakyan’dan Alberto Veske, Tarkmançatz’dan Alen Kösedağ katıldılar. Yarışmayı Alen Kösedağ kazandı. Kösedağ ödülünü Aslin Ustaaramoğlu’nun elinden aldı. Bunu takiben turnuvanın sayı kralı sahakyan’dan Burak Seçkin’in de ödülü kendisine teslim edildi.
Ödül dağıtımı devam etti. Turnuvaya katılan Derneklerin katılım plaketleri de Kurul üyeleri tarafından derneklere teslim edildi.
Hakem heyeti Adına Hulusi Yenal’a her yıl olduğu gibi bu yıl da Turnuvaya desteğini sürdüren T.B.F. adına yıllardır turnuvayla içiçe olan Emin Balcı’ya gıyabında yapılan teşekkürlerden sonra, sahayı tahsis eden Surp Istepannos Kilisesi Vakfı adına Başkan Habip Özuruncu’ya , bu yıl da turnuvanın sağlık sponsorluğunu üstlenen Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’ne ve yine turnuvaya desteğini bu yıl da esirgemeyen Bakırköy Belediye Başkan’ı Ateş Ünal Erzen’e gıyabında teşekkür edildi. Başkan adına hazırlanmış olan plaketi ise daha sonra kendisi ziyaret edilerek teslim edilecek.
Bu bölüm 22. yılın kurul üyeleri Kevork Simkeşyan, Aslin Ustaaramoğlu, Apraham NurNur, Garbis Yeşiltepe, Nurhan Seçkin ve Aren Dellaloğlu’nun takdimiyle sona erdi.
Ve Final maçı.  Takımlar yine tek tek oyuncuların isimleriyle sahaya davet edildi. Final maçını da üçüncülük maçında olduğu gibi her ikiside uzun yıllardır turnuvamızda yer alan hakemlerden Şehmus Melek ve Burak Demir yönettiler. Maçın hava atışı yapılırken heyecan doruktaydı. Çok zevkli ve çekişmeli geçen iki takımın mücedelesi üst seviyedeydi ancak maçı ve şampiyonluğu kazanan taraf Sahakyan oldu. Ara verilmeden kupa törenine geçildi. Törene başlarken Kevork Simkeşyan önce 22. yılını tamamlayan Turnuvanın kutlanması gereken bir başarı olduğuna dikkat çekti. Üçüncülük Kupası Bezciyan Takımına Nurhan Gülüstanyan, İkincilik ödülünü Yeşilköy takımı adına Sayat Gökçeoğlu’na turnuva kurulu üyesi Garbis Yeşiltepe tarafından verildi. Şampiyonun ödülü ise Sahakyan takımı kaptanı Burak Altıgöz’e Nurhan Seçkin tarafından verildi. Turnuvanın en anlamlı ve en değer verilen ödülü olan  “En Centilmen Takım” ödülü ise Sahakyan Derneği’nin oldu. Sevinç ve kutlamalar….
Tören ve Turnuva Kevork Simkeşyan’ın “gelecek yıl yirmiiüçüncü Rupen Semerciyan Basketbol Turnuvasında buluşmak üzere başarılarınızın devamını dilerim” sözleriyle sona erdi.
Kevork SİMKEŞYAN

Yorumlar kapatıldı.