İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AGİT Parlamenterler Meclisi oturum dönemi yeni bir Ermeni-Türk propaganda atışmasına dönüşecek

AGİT Parlamenterler Meclisinin 6-10 Temmuz’da Belgrat’ta gerçekleşecek oturum dönemi Ermeni, Azeri ve Türk heyetleri arasında yeni bir propaganda muharebesine dönüşecek. Açıklama AGİT Parlamenterler Meclisinde Ermenistan Millet Mecilsi heyeti başkanı Aram Safaryan’dan geldi.

″AGİT Parlamenterler Meclisi formatı Ermeni-Türk diyaloğunu teşvik edebilir mi?″ sorusuna milletvekili Safaryan şu yanıtı verd: ″2008 yılında Futbol Diplomasisinin başlaması sonrasında Parlamenterler Meclisi duvarları ardında Ermeni ve Türk parlamenterler ilk kez birbirleriyle temas etmeye, tanışmaya, konuşmaya başladılar, normal çalışma ilişkileri şekillendi. Diplomatik sürecin  bilindik sonucu koşullarında bu temaslar tekrar siyasal tepkiler ortamına dönüştü. AGİT Parlamenterler Meclisi Viyana’da toplanan kış döneminde Ermeni, Azeri ve Türk heyetleri arasında yeni bir propaganda muharebesi kaydedildi. Burada Azerbaycan ve Türkiye bu kez artık üstü açık bir şekilde ortak çabalarla Ermeni delegelere karşı propaganda mücadelesi yürütüyorlardı. Sanıyorum benzeri çalışma stili özellikle verimli değil, çünkü Parlamenterler Meclisi delegeleri, bu sonuçsuz karşılıklı atışmayı görerek fazladan nahoş gerilimler yaşadılar. AGİT’i, özellikle Parlamenterler Meclisi kaynakarını böylesi karşılıklı ilişkiler ve temas ortamı yaratmak amacıyla kullanmak doğru, bunun sonucunda Ermeni-Türk diyaloğunu ileriye taşıyabilecek elverişli bir ortam oluşabilir. ″
Hatırlatalım; 6-10 Temmuz tarihlerinde Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta AGİT Parlamenterler Meclisi yıllık oturum dönemi gerçekleşecek. Kazan buluşması sonrasında bu AGİT Parlamento delegelerinin ilk buluşması niteliğinde.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/65576.html

Yorumlar kapatıldı.