İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kars’ta Ermeni ve Gürcü Şarapları Tanıtıldı

Kars’ta Karadeniz Bölgesel İşbirliği Fuarı’nın destekleriyle yapılan Gıda Fuarı, çeşitli mekanlarda devam etti. Fuar’da Ermenistan, Gürcistan’dan getirilen çeşitli şarap türleri ile gıda ürünlerinin tanıtımı KARSOD Başkanı Halit Özer’e ait Karstore adlı işyerinde yapıldı.

Kars’ta Karadeniz Bölgesel İşbirliği Fuarı’nın destekleriyle yapılan Gıda Fuarı, çeşitli mekanlarda devam etti.Fuar’da Ermenistan, Gürcistan’dan getirilen çeşitli şarap türleri ile gıda ürünlerinin tanıtımı bu KARSOD Başkanı Halit Özer’e ait kez KARSTORE adlı işyerinde yapıldı.
KARSTORE’de yapılan organizasyonun ana ortaklarından olan Kafkasya İş Geliştirme Ağı ve Gümrü Kalkınma Vakfı, organizasyonun amacının Türkiye, Gürcistan ve Ermenistan iş çevreleri arasında işbirliğini geliştirerek ekonomik işbirliği ve diyalogu teşvik etmek olduğunu belirtti.
Farklı iş çevreleri ve bölgesel iş çevreleri ile sınır ötesi iş birliği ve bölgesel kalkınma çerçevesinde faaliyet gösteren şarap ve gıda ürercilerini buluşturmak amacıyla bu tür organizasyonların yapıldığını ifade eden Kafkas Merkezi Derneği Başkanı Artuş Mikatçiyan, bu tür organizasyonların Uluslararası ve sınır ülkeleri için önemli olduğunu vurguladı.
KARSTORE sahibi Halit Özer de, Kars’ın turizmini geliştirmek ve bölge ülkeleriyle irtibatlarını artırarak kültürel etkinlikler yapmak için büyük çaba harcadıklarını belirterek, “Amacımız Kars’ımızı Kafkas bölgesinde ön plana çıkarmaktır. Bunun için de özellikle turizm alanında çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalarımız daha da hızlanacaktır” dedi.
Fuarda Ermenistan ve Gürcistan’dan getirilen Şarap çeşitleri ile gıda ürünleri, üretici iş adamları tarafından tanıtılarak bunarlı tadan davetlilerin ürünler hakkındaki düşünceleri paylaşıldı. Üretilen ürünler hakkında bilgi alışverişinde bulunan işadamlarına Karslı işadamları ve gıda üreticileri de eşlik etti. Ermenistan ve Gürcistan’ın meşhur şarapları fuarda ilgi gördü. Fuara, 17 Ermeni ve Gürcü üreticiler katıldı.
  http://www.siyasalbirikim.com.tr/haber.php?haber_id=9689

Yorumlar kapatıldı.