İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan Parlamentosu, Ermeni Apostolik Kilisesine hukuki statü tanıdı

Novostia Gruzia’nın verdiği bilgiye göre; Gürcistan Parlamentosu, Medeni Kanunda değişiklik yaparak, 5 dini kuruma hukuki statü tanıdı. Ermeni Apostolik Kilisesi, Roma Katolik Kilisesi, Müslüman ve Yahudi toplumları yanısıra Baptist  Kilisesi’ne hukuki statü tanındı… Hukuki şahıs statüsü kuruma devlet denetiminden bağımsız olarak siyasi, resmi, sosyal, aydınlatıcı, kültürel ve toplumsal vd. faaliyetler gösterme izni vermekte. 

Muhalif ″Hristiyan Demokratlar″ Grubu yasa tasarısı oylamasında red oyu kullandı.
″Hristiyan Demokratlar″ Grubu üyesi Nikoloz Laliashvili açıklamasında ″Gürcü Kilisesinin benzeri bir statüsü yok… Uzatılan elin tek taraflı olmaması için, biz Ermenistan ve Azerbaycan’ın Gürcü Kilisesine benzeri bir statü vermeye hazır olup olmadığını anlamalıyız″ dedi.
Gürcistan iktidarı bununla Gürcistan Ortodoks Kilisesinin rolünün zayıflamadığını iddia etti. Muhalefet milletvekillerinin sorularına yanıt olarak Meclis başkan yard. Gigi Tsereteli ″Hukuki statü tanınması, özel haklar verilmesi anlamına gelmemekte ve Gürcü Kilisesi sahip olduğu yüksek konumu korumakta″ dedi.
Hukuki şahıs statüsü kuruma devlet denetiminden bağımsız olarak siyasi, resmi, sosyal, aydınlatıcı, kültürel ve toplumsal vd. faaliyetler gösterme izni vermekte.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/65421.html

Yorumlar kapatıldı.