İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Askeri uzmanı: Karabağ savaşı durumunda Gürcistan, Türkiye ve Kuzey Kafkasya Bakü’yeyardım eder

Azerbaycan önümüzdeki 2 yıl ABD’den askeri yardım almaz, savaş durumunda Bakü sadece Türkiye ve Gürcistan’ın desteğini bekleyebilir. Açıklama SalamNews’e röportaj veren Gürcistan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Giorgi Tavgiridze’den geldi.Tavgiridze, Kuzey Kafkasya’dan da yardım beklenmesinin ihtimal dışı olmadığını belirtti.

Uzman stratejik anlamda Azerbaycan ve ayrıca Gürcistan için başlıca amacın Rusya’nın Güney Kafkasya’daki etkisini gevşetmek olduğunu belirterek ″Bu bölge ve dünyanın önde gelen ülkeleriyle çok hassas ve meşakkatli bir çalışma gerektirmekte. Aksi takdirde Kafkasya’da sonu gelmez savaşlara sahip oluruz. Diğer ve daha agresif strateji kullanılabilinir, ancak Ermenistan’ın bağımsız dış siyaset yürütmediği ve tamamıyla Rusya’ya bağımlı olduğu hesaba katılmalı. Ancak eğer Ermenistan’da tamamen Rusya’dan bağımsız güçler iktidara gelirse, mutabakata varılabilinir ve Karabağ barışçıl yolla geri kazanılabilinir″ dedi.
Tavgiridze’ye göre; ABD bölgede savaşa izin vermeyeceğinden, önümüzdeki 2 yıl ABD’den askeri yardım almaz, savaş çıkması durumunda ise hızla sonlandırmaya çalışır.
http://news.am/tur/news/65144.html 
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.