İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Adıyaman’da Restorasyonu biten Mor Petrus-Mor Paulus kiliseleri 3 Temmuz’da yapılacak büyük ayinle açılacak

Adıyaman’daki Mor Petrus-Mor Paulus kilisesinin restorasyon çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, süryani kadim cemaatine ait Mor Petrus-MorPpaulus kilisesi, 18 aydır devam eden koruma ve restorasyon çalışmalarının ardından 3 Temmuz’da gerçekleştirilecek büyük ayinle açılacak.Kilisenin kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek ayine, İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Almanya, Norveç, İsveç, Hollanda ve Amerika’dan da Süryanilerin katılımı bekleniyor.

Adıyaman Mor Petrus-Mor Paulus kilisesi metropoliti Melki Ürek, yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel olarak 29 Haziran’da gerçekleştirilen kilisenin kuruluş yıl dönümü ayininin bu yıl restorasyon çalışmaları nedeniyle 3 temmuz pazar gününe ertelendiğini söyledi.
kilisenin daha önce yıkılan Meryem Ana Kilisesi üzerine 1883’de kurulduğunu ve metropolit olmadığı için bir süre kapalı kaldığını dile getiren Ürek, şöyle konuştu:
“Kilise 15 yıl kapalı kaldı. 2001’de kilise tekrar açıldı. Buraya geldiğimde kilisenin genel durumu pekiyi değildi. Tadilat görmesi gerekiyordu. Restorasyon projelerini kurumlara sundum. Adana anıtlar kurulu bölge müdürlüğü restorasyonla ilgili projeyi onayladı. bu şekilde kiliseyi iç dokuya göre restore ettik. Sağ olsun şimdiki hükümet bize bu fırsatı verdi. 1,5 sene sonra aldığımız onayın ardından kilise yenilendi. 3 Temmuz 2011’de kilisemizin açılışı yapılacak. bizim insanımız buraya gelip tekrar buluşacak. iyi olmasını diliyorum.
3 Temmuz’da yapılacak ayinle kilisenin kuruluşunu, Türkiye’nin çeşitli illerinde ve yurt dışında yaşayan Adıyamanlı Süryani kardeşlerimizin katılımıyla kutlayacağız. yıllardır buradan çeşitli nedenlerle giden ancak kilisenin kuruluş yıl dönümünde burada bir araya gelerek yaşadıkları yerleri ve eski dostlarını da görme fırsatı bulan cemaatimiz, ayinde barış, huzur, sevgi ve kardeşlik için dua edecek.”
Hazreti İsa’nın Mor Petrus ve Mor Paulus adlı iki havarisinin adıyla anılan Adıyaman’daki kilise, Adıyaman Süryani kadim Mor Petrus ve Mor Paulus kilisesi bakım onarım ve yaşatma derneği tarafından toplanan bağışlar ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ve yurt dışında yaşayan Adıyamanlı Süryanilerin desteğiyle restore edildi.
 http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=8166017720403053906

Yorumlar kapatıldı.