İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Washington’dan: Bütün Amerika’da 10,000 Türk Aranıyor

Oya Bain

Sakin bir yaz derken 112.inci Kongre’deki Yunan ve  Ermeni asıllı temsilciler ve bildiğimiz Türkiye aleyhtarı kongre üyeleri, Türkiye aleyhine dört tane çirkin tasarı çıkarmaya çalışıyorlar:Temsilciler Meclisinde HRes 304, 30 maddelik Ermeni tasarısı. 69 destekçisi var.HRes 306  Türkiye’deki Kiliseler ve Hristiyanlarla ilgili, 32 destekçisi var.HRes 180 Türkiye’deki Ortodoks Patriği ile ilgili. Patrikliği Ekümenik yapıp Türkiye kanunlarının dışında bir kuruluş olması cabasındalar. 18 destekçisi var.Destek veren temsilcilerin  63’ü Demokrat, 17’si Cumhuriyetçi.

Senatoda:
S.RES 196 ‘da Patrik ve Heybeliada Papaz mektebiyle uğraşıyor.
6 destekçisi var. 5’i Demokrat,1’i Cumhuriyetçi.
Tevekeli Demokratlar 2010 seçimini fena kaybettiler. Amerikan halkı böyle saçmalıklardan bıkıyor.Daha yeni Kongre’de Temsilci Wiener’in alt kısmının fotografı ile haftalarca uğraşıldı.
Bu tasarılar da bu tip fotoğrafların yazılı şekli gibi gözüküyor.
Yani utanç verici ve lüzumsuz.
Kongre’de galiba başka organlar beyinlerden büyük…
Vergilerimiz nereye gidiyor? Amerika’nın bu kadar derdi varken bu sevimsiz tipler niye vakitlerini ve bizim vergi paramızı bu saçmalıklara harcediyorlar?
(Kongre üyelerinin maaşları bizim vergilerden geliyor)
Belki bunda bir hayır var. Türkler ateşe gelip büyük savaş verirler-sonra da bir gevşeme başlar.
Kongre’ye  teşekkür etmeliyiz..
Rum ve Ermeni Diasporasının bu tasarıları bu aylarda Kongre’ye getirmelerinin sebeplerini düşünelim:
Temmuz ayında Türk tarihinin iki büyük kutlaması var.
20 Temmuz 1974’de Kıbrıs’da Türkiye, Yunan terörüne ve zulmüne son verdi.
24 Temmuz 1923 ‘de Lozan Barış anlaşması ile Türkiye, Avrupa’nın aç gözlü  ve Amerika’nın dar kafalı (Wilson) planlarını  yok etti.
Bu zaferler Avrupa ve Amerika’da hala kolay hazmedilmiyor.
Son iki senedir 20 Temmuz günü Washington Büyükelçiliği’mizin önünde perişan bir Rum grubu belirmeye basladı. İki sene evvel beklediğimiz grup çıka çıka dört kişi geldi, biri de Çinliydi  (!)
Diger önemli bir sebep ise Rum ve Ermeni diasporasi Avrupa’nın hasta adamı Yunanistan ve Kafkasya’nın iflas memleketi Ermenistan’dan Kongre’nin dikkatini başka yere çekmeye çalışıyorlar.
2015 yaklaşıyor. Ermeniler devamlı kaybediyorlar. Rumlar da pek iyi durumda değiller.Rumların mali şımarıklığı Avrupa ve Amerika’nın ceplerine tesir etmeye başladı. Eski Yunan aşkı şimdi yeni Yunan alerjisine döndü.
Tasarılardan birine bakalım:
Web’e HRes 304 diye bakarsanız bütün teferruat’ıyla bu tasarıyı okuyabilirsiniz ve içindeki yalanlara, iftiralara şaşıp kalırsınız. Ölü sayısı her sene yükselmekte, Cumhuriyet tarihi de içine katılmakta. Tasarıda 30 madde var: Morgenthau yalanları, Holocaust müzesine yakışmayan ispatsız Hitler söylentisi, yuvarlak laflarla Birleşmiş Milletler’i, Nuremberg mahkemelerini, geçmiş tasarı çabalarını, Amerikan başkanlarının 15 Nisan klişe laflarını da içine alan uzun bir doküman. Belli ki çok geveze ve hayali kuvvetli olan biri tarafından yazılmış.
Haziran 14’de Illinois’dan Cumhuriyetçi Bob Dold  diye yeni bir Kongre üyesi bu tasarıya sponsor olmuş. Dold seçimi demokrat Daniel Seals’e karşı %51 oyla zor kazanmış. Herhalde senaryo büyük Ermeni parasına karşılık Dold, Ermenilere bu tasarıyı getireceğine söz verdi. Chicago’nun kuzeyine düşen 10. Kongre bölgesinde  Türkler ve Azeriler vardır ama belli ki Dold’a erişilmemiş.
Şimdiki durumu ATAA’nın TABAN projesi çok yakından takip ediyor: HRes 304’ü destekleyenlerin sayısı son günlerde 57’den 69’a çıktı.
Aşağıda eyaletlerdeki tüm temsilci sayısı ve tasarıyı destekleyenlerin sayısı veriliyor:
Arizona’dan 8 temsilciden  1
California’dan 53 temsilciden 25
Colorado’dan 7 Temsilciden 3,
Connecticut’tan 5 temsilciden 4
Iowa’dan 5 temsilciden 1
Illinois’dan 19 temsilciden 3
Indiana’dan 9 temsilciden 1
Massachusetts’den 10 temsilciden 5
Maryland’dan 8 temsilciden  2
Michigan’dan 15 temsilciden 4
New Jersey’den 13 temsilciden 4
Nevada’dan 3 temsilciden 1
New York’dan 29 temsilciden 9
Oregon’dan 5 temsilciden 1,
Pennsylvania’dan 19 temsilciden 2
Rhode Island’dan 2 temsilciden 2
Texas’dan 32 temsilciden 1
 Virginia’dan 11 temsilciden 1
Tasarıyı destekleyenlerin sayısı şu anda düşük. Bu yaz Ermeni aktivistler sayıyı çoğaltmak için herhalde arı gibi çalışıyorlar. (Yazın Ermenistan’a kim gitmek ister ki?)
Ne yapabiliriz:
 1.Web’de ACTION ALERT HRes 304 diye aradığınız zaman dört tasarıya karşı mektuplar hazır çıkıyor. Kongre üyenize ve iki senatörünüze göndermek bir dakika alıyor.
 2. Web’de 10,000 Turks diye arayıp Turkish PAC’a küçük/büyük bir yardımda bulunabilirsiniz.
 3. Hiçbir şey yapmayıp hakaretleri, iftiraları, yalanları kabul edebilirsiniz.
İyi yazlar…

http://www.turkishny.com/oya-bain/58702-washingtondan-butun-amerikada-10000-turk-aranyor

Yorumlar kapatıldı.