İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan Azerileri, Memmedyarov Ermenileri suçladı

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, dünkü Kazan zirvesinde, Azerbaycan’ın tutumu yüzünden uzlaşma sağlanamadığını söyledi. Azeri Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ise Ermenistan’ın talepleri nedeniyle uzlaşılamadığını belirtti.

A.A.25 Haziran 2011
Ermeni basınında çıkan haberlere göre, Nalbandyan dün Rusya’ya bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’da yapılan ve Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın katıldığı üçlü zirveyi değerlendirdi.
Nalbandyan, Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun barışçıl çözümünde arabuluculuk yapan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eşbaşkanları tarafından önerilen temel ilkelerin son halini Azerbaycan’ın kabul etmediğini, aksine on kadar yeni değişiklikler yapılmasını istediğini ileri sürerek, bunun da, uzlaşma sağlanamamasına neden olduğunu kaydetti.
Nalbandyan, Kazan zirvesinde Azerbaycan’ın bu tutumu yüzünden uzlaşma sağlanamadığını, ancak müzakerelerin devam ettirilmesi açısından söz konusu zirvenin yararlı olduğunu sözlerine ekledi.
Nalbandyan’ın açıklamalarını değerlendiren Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov ise Nalbandyan’ı bu tür açıklamalar yapmak yerine, sorunun çözümü için çaba göstermeye çağırdı.
Memmedyarov, ayrıca, Kazan zirvesinde, Karabağ sorununun çözümünde engel teşkil eden konuların ele alındığını ve Ermenistan’ın, Azerbaycan’dan çok fazla taviz vermesini istediği için temel ilkelerde uzlaşı sağlanamadığını kaydetti.
http://www.hurriyet.com.tr/planet/18109595.asp

Yorumlar kapatıldı.