İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkozy Serj Sarkisyan’a mesaj yolladı: Zamanı geldi

Fransa devlet başkanı Nikola Sarkozy Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a, Kazan’da RF devlet başkanı Dmitri Medvedev inisiyatifiyle gerçekleşecek Ermenistan, Rusya ve Azerbaycan cumhurbaşkanları üçlü buluşması öncesinde bir mesaj yolladı.

Cumhurbaşkanı Sarkozy, Mayıs sonunda başkan Obama, bakan Medvedev ve kendisi tarafından Deauville yapılan Deklerasyonu belirterek, zemininde daha sonra çözüme yönelik asıl müzakerelerin yoğunlaşılabileceği ilkelerin derc edilmesi zamanının geldiği yönünde kanaatini belirtti. Fransa cumhurbaşkanının ifadesiyle tarih esnasında devlet yöneticileinin halklarına cesaret, bilgelik ve barış yolu göstermeleri gereken anlar olduğunu belirtti. Nicola Sarkozy’nin kanaatince bu an geldi.
Sarkozy, Serj Sakisyan’a ilettiği  mesajda şunları belirtmekte: ″Biliniz her halukarda ben dost olarak ve kendisini Ermenistan’ın kardeşi olarak kabul eden Fransa benimle beraberdir, Size bu nihai buluşmada en samimi temennilerimizi iletiyoruz. Ülkem, Size bu yolda destekte hiçbir çabayı esirgemez.″
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/64444.html

Yorumlar kapatıldı.