İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sabina Fraser: Ermenistan ve Azerbaycan liderlerine ″Savaş mı?Barış mı?″ kararını vermek düşüyor

ABD, AB ve Rusya birçok konuda hemfikir değiller, ancak onlar Ermenistan ve Azerbaycan’ın 24 Haziran’da Kazan’da Dağlık Karabağ çatışmasına barışçıl çözüm bulunması konusunda cidden hazırlanmışlarsa anlaşma imzalamaları gerektiği konusunda hemfikirler. Açıklama Uluslararası Kriz Grubu(ICG) Avrupa Programı direktörü Sabina Fraser’ın News York Times’ta yer alan analitik makalesinde yer aldı.

Makalede ″Müzakere masasına konan belge o kadar da büyük birşey değil. Nihayetinde sürecin özetlenmesi değil başlaması anlamına gelecek. Ancak Rusya Federasyonu cumhurbaşkanı Dmitri Medvedev öyle yapar da tarafların belgeyi imzalarlarsa bu nadide ve hissedilir bir adım olması yanısıra Rusya liderinin ısrarcılığının da kontrolü olur″ denmekte.
Fraser’in kanaatine göre anlaşmanın imzalanacağı yönünde potasiyel emareler görünmekte. Minsk Grubu eşbaşkanı ülke devlet başkanlarının deklerasyonu buna tanıklık etmekte.
″Şimdi sıra Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarında onlar kendilerine barışın mı?savaşın mı? beklediğine karar verecekler. Onlar halklarını barışa hazırlamak için az şey, savaşa hazırlamak için çok şey yaptılar″ diyen ICG temsilcisi, cumhurbaşkanlarının anlaşmayı imzalamamaları durumunda, uluslararası oyuncuların askeri operasyonların tekrar başlamasına hazır olmak zorunda kalacak.
Sabina Fraser ″Dünyada meydana gelen muazzam miktardaki şiddet koşullarında ABD, Rusya ve AB büyük bir olasılıkla olayların benzeri gelişimine izin veremezler.″ demekte makalesinde.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/64412.html

Yorumlar kapatıldı.