İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’da Türk şirketi öfkesi

Azerbaycan’da yayınlanan Yeni Müsavat gazetesi, Türkiye’nin Ermenistan’a doğrudan mal satmasının yasak olmasına rağmen, bir Türk şirketinin halen Bakü ile Erivan arasındaki en büyük sorun olan Dağlık Karabağ’ın başkenti Stepanakert’te yapılan havaalanına inşaat malzemesi sattığını iddia etti. News.am adlı Ermeni haber portalının haberine göre, Ermenistan ve Karabağ yetkilileri de bizzat bu şirketten inşaat malzemeleri aldıklarını kabul etti.

Karabağ Sivil Havacılık Dairesi, Stepanaket Havalimanı için Türk teknolojisi satın alındığını doğruladı. Karabağ Sivil Havacılık Dairesi Başkanı Dmitri Adbaşyan, “Biz Türk şirketinden  Stepanakert Havalimanı için metal tel örme makinesi satın aldık. Finansal anlamda bu kazançlı bir işlemdi, çünkü Avrupa’daki benzerlerinden daha ucuzdu” dedi. Adbaşyan, “Niçin Türk firması seçildi?” sorusuna, “Avrupa menşeli diğer makinelere kıyasla Türk firmasının makinesi yüzdelerle kıyaslanarak değil, birkaç kat daha ucuzdu” yanıtını verdi.  
 Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey yetkilinin, bunun Türkiye’nin iç siyasi menfaatlerine darbe olduğuna yönelik açıklama yaptığının belirtilmesi üzerine, Adbaşyan, “Bu Türkiye Dışişleri Bakanlığında memnuniyetsizlik yaratıyorsa, kendi firmalarıyla olayı açıklığa kavuştursunlar, bizim ne ilişkimiz var?” dedi.
Azerbaycan’da yayınlanan “Zerkalo” gazetesi, bir Türkiye Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisinin, bir Türk firmasının Stepanakert havalimanının donatımına katılmasından kaygı duyduğunu açıkladığını yazmıştı. 
Yeni Müsavat gazetesi ise, Türk şirketin Karabağ’a mal satmasının Azerbaycan’da büyük öfke yarattığını duyurmuştu.
Yeni Müsavat’a konuşan şirket yetkilisi ise, doğrudan Ermenistan veya Karabağ’a mal satmadıklarını savunarak, Stepanekert havaalanında kullanılan makinelerin üçüncü bir ülkeden satın alınmış olabileceğini belirtmişti. 
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18101897.asp?gid=384

Yorumlar kapatıldı.