İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya Ermenistan’daki üssü kullanımı uzattı

Rusya ve Ermenistan, Türkiye sınırı yakınındaki Gümrü’de bulunan 102. askeri üssün kullanımıyla ilgili 1995 yılında imzalanan ikili anlaşmada değişiklik yapmış, üssün kira süresinin uzatılmasını sağlayan protokole imza atmışlardı…Protokole göre, taraflardan birinin anlaşmanın iptali için 6 ay önce ihtarda bulunmaması halinde üssün kira süresi her 5 yılda bir otomatik olarak 5 yıllığına uzatılacak.

****************
Rus parlamentosunun Ermenistan’daki askeri üssün kullanım süresini uzattı.
Rusya ve Ermenistan, Türkiye sınırı yakınındaki Gümrü’de bulunan 102. askeri üssün kullanımıyla ilgili 1995 yılında imzalanan ikili anlaşmada değişiklik yapmış, üssün kira süresinin uzatılmasını sağlayan protokole imza atmışlardı.
Federasyon Konseyi’nin bugün onayladığı protokolle ilgili yasal süreç, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’in onayıyla tamamlanmış olacak.
Protokole göre, taraflardan birinin anlaşmanın iptali için 6 ay önce ihtarda bulunmaması halinde üssün kira süresi her 5 yılda bir otomatik olarak 5 yıllığına uzatılacak.
Gümrü’deki Rus askeri üssünde 5 bin personel, S-30 savunma füzeleri ve MİG-29 savaş uçakları bulunuyor.
Rusya, Orta Asya cumhuriyetlerindeki üslerin herhangi bir uluslararası anlaşmaya karşı olmadığını ve bölgedeki güç dengesini değiştirmediğini savunuyor.
http://www.haber7.com/haber/20110622/Rusya-Ermenistandaki-ussu-kullanimi-uzatti.php?gID=756536

Yorumlar kapatıldı.