İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ATAA Ve TADF’den Ermeni Tasarısına Sert Tepki

ABD’teki Türk çatı kuruluşları Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin (ATAA) yeni başkanı Ergün Kırlıkovalı ile Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Kaya Boztepe, Kongre üyelerine, tasarıları sert dille eleştiren ortak bir mektup gönderdi. Kırlıkovalı ve Boztepe, mektuplarında, “ABD’de 500 binin üzerinde Türk Amerikalı ve 300 bin Türki Amerikalı’yı temsil eden çatı kuruluşlarının başkanları olarak, sizi 304 ve 306 numaralı tasarıları reddetmeye ve karşı çıkmaya çağırıyoruz” ifadesine yer verdi.

Turkishny.com
 21 Haziran 2011
ABD’deki Türk kuruluşları, Kongre üyelerine, geçen hafta Temsilciler Meclisi’nde sunulan Türkiye karşıtı iki tasarıyı reddetmeleri çağrısı yaptı.
 ABD’teki Türk çatı kuruluşları Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin (ATAA) yeni başkanı Ergün Kırlıkovalı ile Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Kaya Boztepe, Kongre üyelerine, tasarıları sert dille eleştiren ortak bir mektup gönderdi.
Kırlıkovalı ve Boztepe, mektuplarında, “ABD’de 500 binin üzerinde Türk Amerikalı ve 300 bin Türki Amerikalı’yı temsil eden çatı kuruluşlarının başkanları olarak, sizi 304 ve 306 numaralı tasarıları reddetmeye ve karşı çıkmaya çağırıyoruz” ifadesine yer verdi.
Tasarıların büyük hatalar ve hakaret edici ifadeler içerdiğini, Türk ve Müslüman karşıtı bir önyargıyı yansıttığını ve Türk kökenli Amerikalılara yönelik tehlikeli bir nefret atmosferi yarattığını belirten Kırlıkovalı ve Boztepe, sözkonusu tasarıların Türk-Amerikan ilişkilerine zarar verici olduğunu da vurguladı.
Bu arada ABD’deki Türk ve Azeri Amerikan toplumu, tasarıların aleyhinde mektup kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde, ülkedeki Türk ve Türki Amerikalılar, ilgili Amerikan makamlarına ve medya kuruluşlarına, tasarılara tepkilerini ortaya koyan mektuplar göndermeye çağrıldı.
Merkezi Washington’da bulunan Turkish Coalition of America’nın (TCA) Başkanı Lincoln McCurdy de Temsilciler Meclisi’ne sunulan yeni Ermeni tasarısıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, TCA ve tüm Türk Amerikan toplumunun, yeni bir Ermeni tasarısının sunulmasını kaygıyla izlediğini ifade ederek, Kongre üyelerini, sözkonusu tasarıyla aralarına mesafe koymaya çağırdı.
Tasarının, milyonlarca Osmanlı Müslümanının çektiği acıları görmezden gelen, tek taraflı ve dini açıdan bağnaz bir tarihsel bakışı temel aldığını kaydeden McCurdy “Eğer Kongre üyeleri, bağlayıcı olmayan bir tasarıya oy verdikleri ve bundan Türk-Amerikan ilişkilerinin etkilenmeyeceği görüşündeyseler, bunu bir kez daha düşünmeliler” ifadesini kullandı.
ABD Temsilciler Meclisi’ne geçen hafta içinde, biri 1915 olaylarının ABD tarafından “soykırım” olarak tanınmasını talep eden, diğeri ise Türkiye’den ülkedeki Hristiyanların haklarına tam olarak saygı göstermesini isteyen iki tasarı sunulmuştu.
http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=35679

Yorumlar kapatıldı.