İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kiliseden büyük cami yapmayın!

Türkiye’ye sürekli “azınlık hakları” dayatmasında bulunan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri kendi toplumlarında azınlıklara “Çoğunluğa saygılı olun” uyarısı yapıyorlar. Türkiye’de toplam sayısı yüz bini bile bulmayan Hıristiyanlarla ilgili her yıl AB ilerleme raporunda Türkiye’ye uyarılarda bulunulurken, konu Avrupa’daki milyonlarca Müslüman olunca azınlık hakları rafa kalkıyor. Almanya Parlamentosu Kültür Komisyonu Başkanı ve Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) Milletvekili Monika Grütters, ülkesindeki Müslümanlara, yeni ibadethane ve dini haklarla ilgili talepleri konusunda Almanya’da çoğunluğun Hıristiyan olduğunu hatırlatarak,   “Hıristiyanların duyarlılıklarını dikkate alın. Kiliseye karşı cami yarışına giremeyin” dedi.

 “CAMİ, KİLİSEDEN DAHA GÖSTERİŞLİ OLMAMALI”
Konuyla ilgili Almanca yayınlanan haber sitesi “Deutsch Türkische Nachrichten”e konuşan Monika Grütters, üstü kapalı olarak son yıllarda ortaya çıkan skandallar nedeniyle insanların kiliselerden uzaklaştığına ve Hıristiyan dünyada sekülerleşmenin yaygınlaştığına dikkat çekti.
Grütters, Müslümanların ise tam tersi bir şekilde dinlerine artan oranda bağlılık göstermesine ve yeni camiler inşa etmek istemesine işaret etti. Grütters, Müslümanların inançlarının gereğini yerine getirirken “Hıristiyanları provoke edici olmamaları gerektiğini” ileri sürerek, “Örneğin, bir cami, komşu kiliseye göre daha yüksek ya da daha gösterişli veya daha dominant inşa edilmemeli, makul olan budur” diye konuştu.
“CAMİDE VAAZLAR ALMANCA OLMALI”
Almanya’nın farklı dinlere karşı yeterince toleranslı olduğunu iddia eden Grütters, ülkedeki Müslümanların çokluğuna işaret ederek, ileriki yıllarda ülkede Müslümanların etkisinin artacağına dikkat çekti. Müslümanlara karşı güven sorunu olduğunu iddia eden Grütters, bu nedenle camilerde vaazların Almanca olarak yapılması gerektiğini, bunun için Müslüman din görevlilerinin Almanya’da yetişmesi gerektiğini ileri sürdü. Grütters, yaklaşık 2 yıl önce Almanya’da artan ateizme karşı, devletin dini okullarda öğretmesi gerektiği konusunda başlatılan “pro reli” inisiyatifine destek vermişti.
 http://www.ihlassondakika.com/gazete_baslik_detay.php?hd=384098&id=30056

Yorumlar kapatıldı.