İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiyeli Ermeniler hangi partiye oy verdi

Ermeni Türkolog Ruben Melkonyan, Türkiye’deki Ermeni nüfusunun özellikle de İstanbul’da yaşayan Ermenilerin 12 Haziran’da yapılan parlamento seçimlerinde tercihlerini Adalet ve Kalkınma Partisi’nden yana kullandıklarını söyledi.”Ermeni toplumu kötü ve en kötü arasında bir tercih yapmak zorunda kaldı. Kötü seçeneğini Adalet ve Kalkınma Partisi oluştururken en kötü seçenek de Kemalistler ile milliyetçilerdi.”

Türkiye’deki azınlıkların kime oy verdiği sorusunun cevabı, Ermeni Türkolog Ruben Melkonyan’dan geldi.Ermeni Türkolog Ruben Melkonyan, Türkiye’deki Ermeni nüfusunun özellikle de İstanbul’da yaşayan Ermenilerin 12 Haziran’da yapılan parlamento seçimlerinde tercihlerini Adalet ve Kalkınma Partisi’nden yana kullandıklarını söyledi.
Ermeni “Aysor” internet sitesi, Melkonyan’ın Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de yaşayan Ermeni topluluğunun çok zor durumda karar vermek durumunda kaldıklarını belirterek, şöyle dedi:
“Ermeni toplumu kötü ve en kötü arasında bir tercih yapmak zorunda kaldı. Kötü seçeneğini Adalet ve Kalkınma Partisi oluştururken en kötü seçenek de Kemalistler ile milliyetçilerdi.”
Melkonyan, Türkiye’de 2002’den bu yana iktidar olan AK Parti’nin son yıllarda Ermeni topluluğuna yönelik kısıtlı da olsa bazı adımlar attığını ve bunun da Ermeni topluluğun tercihini etkilediği görüşünü dile getirdi.
Ruben Melkonyan, Türk dış politikasının şimdi daha başka sorunlara yoğunlaşmasından dolayı Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesi sürecinin yeniden başlamasını çok zayıf bir ihtimal olarak gördüğünü dile getirdi.
Melkonyan, Türk dış politikasının öncelikleri ile ilgili görüşlerini de açıkları. Melkonyan, “Neo-Osmanlıcıların en büyük hedefi olan Orta Doğu ve Balkanların” oluşturduğunu iddia etti.
17 Haziran 2011 Cuma 21:46

http://www.medyarazzi.com/haber/20110617/355757/0/turkiyeli-ermeniler-hangi-partiye-oy-verdi.html

Yorumlar kapatıldı.