İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ve Gürcistan ruhani önderleri mutabakata ulaşamadılar

Ermenistan ve Gürcistan ruhani önderleri, ortak bildiri metni konusunda tartışmalı hususlar olduğundan mutabakata ulaşamadılar. Bunları çözmek zamanın kısa olması sebebiyle mümkün olmadı. NEWS.am muhabirine açıklama AnaTaht Enformasyon Dairesi bşk. papaz Vahram Melikyan’dan geldi.Melikyan bildirinin imzalanmadığını belirtti.

Melikyan’ın ifadesiyle Gürcistan’da Ermeni Apostoli Kilisesinin sahip olduğu aynı sorun ve meselelere güya Gürcü Ortodok Kilisesinin de Ermenistan’da sahip olduğu yönündeki yaklaşımı Ermeni tarafı için kabul edilemezdi. Ermeni tarafı bu iddiayı Gürcistan toplumu ve kilisesinin statü alma konusunda hiçbir zaman sorunları olmadığına dahası zamanında bu statüye sahip olmaktan kendilerinin kaçındıklarına dikkat çekti.
Melikyan ″Ayrıca haber araçlarında dolaşıma giren bildiri metni Gürcü tarafından Ermeni Apostolik Kilisesiyle müzakere ve onay için öne sürüldü ancak bunun imzası gerçekleşmedi. Bizim için, bu metin taraflarca onaylanmadığından bunun nasıl dolaşıma sokulduğu, anlaşılmaz bir husustur ″ dedi.
″Ermenistan’da Gürcü kiliseleri var mı?″ sorusuna Melikyan, Noragavit’te Dünya Ermenileri Katolikosu tarafından Gürcü toplumuna dini ayinler düzenlenmesi ve ruhani merkez olarak işlev görmesi için verilen bir kilise olduğunu belirtti.
Ermenistan’ın kuzeyinde bulunan mabedlerle ilgili olarak, ki Gürcü tarafının iddiasına göre Gürcülere ait, Melikyan’ın ifadesiyle bu iddia gerçeklikle uyuşmamakta. Bu vesileyle, Gürcü tarafının taleplerini gerekçelendirmemesi sebebiyle Az. Etchmiatsin kendi tutumunu ifade etti.
Melikyan, Katolikos’un Gürcistan ziyaretini olumlu olarak nitelendirdi.
Gürcü haber araçlarının Garegin II’nin ziyareti esnasında güya taraflarca imzalanmış bir bildiri metnini dolaşıma sokmuşlardı.
 http://news.am/tur/news/63545.html

Yorumlar kapatıldı.