İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Garegin II, Javakheti Ermenilerine başlarını dik tutmaları ve anadilleri Ermeniceyi korumalarını tembih etti

Garegin II’nin ruhani önder olarak son yüz yıl içindeki ilk Javakheti ziyareti 13 Haziran’da başladı. Ana Taht Az. Etchmiatsin’den NEWS.am’e verilen bilgiye göre; Katolikos Garegin II ve Gürcistan Patriği Ilya II’yi Akhaltsikhe’ye girişlerinde, Samtskhe-Javakheti eyalet valisi ve diğer görevlilerce karşılandılar. Ermeni heyet kent merkezine hareket etti ve kent meydanında Ermeni ve Gürcü müminlere hitap etti.

İki ruhani önder Sp. Grigor Lusavoriç Kilisesini (XIX. yy.) ziyaret ettiler.

Daha sonra Javakheti Ermenilerine hitap eden Garegin II, hayatta karşılaşılan pürüz ve zorluklar karşısında başlarını dik tutmaları, kendi iyi niyetlerini gerçekleştirmek için çaba ve özveri göstermeye devam etmelerini isteyerek ″Gürcü kilisesi ve devletinin desteğinde Javakheti ve Ermeni toplumsal-ruhani yaşamının daha da verimlileşip gelişeceğine eminiz. Sevgili mümin halk, inançla yaşayıp faaliyet gösterin. Evlatlarınızın ağzından anadilleri Ermenicenin, atalarımızın dualarının yaşaması için ihtimam gösterin″ dedi.

Garegin II, ziyareti vesilesiyle Surp Grigor Lusavoriç Kilisesine ″Meryem Ana ve oğul İsa″ resmini armağan etti.

Ayin sonrasında heyet Akhaltsikhe Hovhannes Tumanyan N.3 Ermeni Okulu’na hareket ettiler. Garegin II ve İlya II burada öğrenciler tarafından hazırlanan sanatsal temsilde hazır bulundular.

Yorumlar kapatıldı.