İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan yönetimi ülkede Ermeni karşıtı havayı tahrik ediyor

Avrupa Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komisyonu: Azerbaycan yönetimi ülkede Ermeni karşıtı havayı tahrik ediyor. Azerbaycan yönetimi ve medyası Ermenistan ve Ermenilere yönelik daimi olumsuz demeçlerle bu millete karşı hoşgörüsüzlüğü daha da artırmaktalar. Açıklama Avrupa Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komiyonu’nun (European Commision against Racism and Intolerance) hazırladığı Rapor’la geldi. ″Ermeni asıllı kişiler gündelik yaşamda ayrımcılıkla karşılaşmaktalar. Karışık, Ermeni Azeri karma evliliklerinden doğanlar resmi görevlilerle temaslarda sorunlardan kaçınmak için Azeri isimleri kullanmaktalar. Azerbaycan belgeleri almak için Sovyet pasaportlarını değiştirmek için başvuranlar birçok zorluklarla karşılaşmaktalar.

Komisyon raporunda halihazırda Azerbaycan’da yaşayan Ermeni asıllı kişilerin sayısına ilişkin çelişkili bilgilerle alakalı olarak da endişesini belirtti.

Raporu hazırlayanlar Azerbaycan yönetiminin Ermeni asıllı kişilerin serbestçe kendi kimliklerini ifade edebilmelerine katkıda bulunacak bir ortamın yaratılmasına katkısı gerektiği kanaatindeler.Raporda ″Tüm partilerin ırkçılık, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığına karşı katı bir tutuma sahip olmaları gerekir″ denmekte.

http://news.am/tur/news/63103.html

Yorumlar kapatıldı.