İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Seçimin ardından liderler ne dedi?

12 Haziran genel seçimlerinin ardından parti liderleri partililere seslendi. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu partililere genel merkezden seslenirken, Bahçeli yazılı açıklama yapmayı tercih etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrası ilk konuşması

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”AK Parti’ye oy vermiş olsun ya da olmasın, tüm milletimize şunu tüm içtenliğimle söylüyorum; 12 Haziran 2011 seçimlerinin galibi, hiç ama hiç şüphesiz Türkiye’dir, bu aziz millettir. Bugün bir kez daha Türkiye kazanmıştır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha, millet kazandı.” dedi.

Erdoğan AK Parti Genel Merkezi’ndeki balkondan partililere yaptığı konuşmada, ”Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, bugün, çok farklı heyecanları aynı anda yaşıyoruz. Bir kez daha, Türkiye’deki her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Demokrasi tarihimizde, çok partili dönemde, nadir rastlanan bir biçimde, üçüncü dönem milletimizden yetki almanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan, ”12 Haziran 2011 seçim sonuçları, ülkemize, milletimize, bütün coğrafyamıza, tüm dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar, inşallah, bölgemizde ve dünyada, barışa, adalete, huzur ve istikrara katkı sağlasın diyorum” dedi.

Partililerin coşkulu sloganları altında konuşan Erdoğan, ”Bugün millet, sandığa gitmiş, mührü eline almış ve son sözü söylemiş, son kararı ve rmiştir. Millet, bütün tartışmalara, bütün soru işaretlerine, bütün tereddütlere bugün net olarak son noktayı koymuştur. Bugün, benim Türk kardeşim, Kürt kardeşim, Zaza, Arap, Laz, Gürcü, Roman tüm kardeşlerim, 74 milyon kazanmıştır” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”AK Parti’ye oy vermiş olsun ya da olmasın, tüm milletimize şunu tüm içtenliğimle söylüyorum, 12 Haziran 2011 Seçimlerinin galibi, hiç ama hiç şüphesiz, Türkiye’dir, bu aziz millettir. Bugün bir kez daha, Türkiye kazanmıştır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha, milli irade kazanmıştır, topyekün millet kazanmıştır” dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nin balkonundan seçim sonuçlarını değerlendirdi. Balkona eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıkan Erdoğan, vatandaşları selamladı ve balkonda bulunan partililerle tek tek tokalaştı.

”Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları altında kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında uzun bir selamlama yaptı. Erdoğan, şunları söyledi:

”Aziz milletim, sevgili kardeşlerim, değerli yol arkadaşlarım; buradan, Ankara’dan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nden hepinizi muhabbetle selamlıyorum. 81 vilayetimizi, 780 bin kilometrekarenin her bir zerresini, 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamını sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Melbourne’den Berlin’e kadar; Tokyo’dan Viyana’ya kadar; Paris’ten Toronto’ya kadar, 5 kıtadaki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, tüm soydaşlarımızı buradan selamlıyorum.

Gözlerini Türkiye’ye çevirmiş, Türkiye’den gelecek haberleri büyük bir heyecanla takip eden, Bağdat, Şam, Beyrut, Amman, Kahire, Tunus, Saraybosna, Üsküp, Bakü, Lefkoşa ve diğer tüm dost ve kardeş ülke başkentlerini, dost ve kardeş halkları da buradan muhabbetle selamlıyorum.

12 Haziran 2011 seçim sonuçları, ülkemize, milletimize, bütün coğrafyamıza, tüm dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar, inşallah, bölgemizde ve dünyada, barışa, adalete, huzur ve istikrara katkı sağlasın diyorum.”

-”ONLARI DA KUCAKLAYACAĞIZ, ONLARI DA ARAMIZA ALACAĞIZ”-

Bugün sandığa giden ve oy kullanan tüm vatandaşlara yürekten şükranlarını sunan Başbakan Erdoğan, yurt dışından gelip oy kullanan Türk vatandaşlarına da teşekkür etti.

Seçimlerde görev alan tüm kamu görevlilerine, güvenlik güçlerine, sandık görevlilerine ve müşahitlere ayrıca teşekkür eden Erdoğan, şöyle konuştu:

”Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, bugün, çok farklı heyecanları aynı anda yaşıyoruz. Bir kez daha, Türkiye’deki her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Demokrasi tarihimizde, çok partili dönemde, nadir rastlanan bir biçimde, üçüncü dönem milletimizden yetki almanın heyecanını yaşıyoruz. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde 16 milyon kişinin oyuna mazhar olmuşken, bugün oyumuzu 5 milyon arttırarak 21 milyon seçmenin oyunu almış olmanın bahtiyarlığı içindeyiz. 22 Temmuz seçimlerine göre oy oranımızı artırmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aziz milletimize, bize olan, AK Parti’ye olan güveninden dolayı buradan ayrıca teşekkür ediyorum.

Şunu buradan tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum; AK Parti’ye oy vermiş olsun ya da olmasın, tüm milletimize şunu tüm içtenliğimle söylüyorum, 12 Haziran 2011 Seçimlerinin galibi, hiç ama hiç şüphesiz, Türkiye’dir, bu aziz millettir. Bugün bir kez daha, Türkiye kazanmıştır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha, milli irade kazanmıştır, topyekün millet kazanmıştır.

Bugün millet, sandığa gitmiş, mührü eline almış ve son sözü söylemiş, son kararı vermiştir. Millet, bütün tartışmalara, bütün soru işaretlerine, bütün tereddütlere bugün net olarak son noktayı koymuştur. Bugün, benim Türk kardeşim, Kürt kardeşim, Zaza, Arap, Laz, Gürcü, Roman, tüm kardeşlerim, 74 milyon kazanmıştır. Bugün, işçiler kazanmıştır, memurlar kazanmıştır, emekliler, çiftçim, köylüm, esnaf kardeşlerim kazanmıştır. Bugün, benim tüm hanım kardeşlerim, genç kardeşlerim, bütün yavrularımız kazanmıştır. Bugün engelli kardeşlerim, yoksul kardeşlerim, kimsesiz kardeşim kazanmıştır. Bugün, küresel ölçekte, mazlumların, mağdurların umudu kazanmıştır.

İstanbul kadar Saraybosna kazanmıştır; İzmir kadar Beyrut kazanmıştır; Ankara kadar Şam kazanmıştır; Diyarbakır kadar Ramallah, Nablus, Cenin, Batı Şeria, Kudüs, Gazze kazanmıştır. Bugün Türkiye kadar Orta Doğu, Kafkasya, Balkanlar, Avrupa kazanmıştır. Bugün, demokrasi kadar, özgürlük kadar, barış, adalet, istikrar kazanmıştır.”

Başbakan Erdoğan, partililer tarafından, ”Kıskananlar çatlasın” sloganı atılması üzerine, ”Çatlamasın, çatlamasın. Onları da kucaklayacağız. Onları da aramıza alacağız” dedi. Erdoğan, ”Vur vur inlesin Kılıçdaroğlu dinlesin” sloganı atılınca da ”Biz vurmaya değil, sevmeye geldik. Karşılık bulduğumuzda aynen bu yola devam ederiz. Karşılığını bulmadığımızda da sadece cevabını verir geçeriz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan seçim sonrası ilk yorum

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Adalet ve Kalkınma Partisi’ne başarılar diliyoruz ama şunu unutmasınlar, daha güçlü bir CHP var” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Altı aylık bir süreçte üç buçuk milyon yeni oydaş kazanıyorsak önümüzde dört yıllık bir süreç var, hedefimiz dört yıllık süreç içerisinde iktidardır” dedi.

Kılıçdaroğlu, milletvekili genel seçimlerine ilişkin parti genel merkezi önünde değerlendirmede bulundu.

Partililerin ”İnadına CHP, inadına sol”, ”Halkın umudu Kılıçdaroğlu”, ”Başbakan Kemal” sloganları eşliğinde genel merkez merdivenlerindeki kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, konuşmasına herkese teşekkür ederek başladı.

Kılıçdaroğlu, üç temel mesajı olacağını belirterek, şunları kaydetti:

”Bir, bütün Türkiye’ye CHP bu kısa süre içerisinde üç buçuk milyon gibi yeni oydaş kazanmıştır. Daha güçlüdür. 12 Eylül darbesinden bu yana en yüksek oyunu almıştır. İki, seçime girip milletvekili sayısını artıran tek parti CHP’dir. Seçime giren partilerden diğerleri milletvekili sayılarını düşürmüşlerdir, milletvekili sayısını artıran tek parti CHP’dir.”

Demokrasiye her zaman güvendiklerini ve savunduklarını, her koşulda da savunacaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, ”Adalet ve Kalkınma Partisi’ne başarılar diliyoruz, ancak şunu unutmasınlar, daha güçlü bir CHP var. Bunu unutmasınlar. Sadece AK Parti değil, bütün dünya unutmasın. Daha güçlü, daha dinamik, daha genç ve dünyayı daha özgür bakan bir CHP var” diye konuştu.

-”MORALİMİZİ BOZMAYACAĞIZ”-

Anayasa, özgürlükler, kadın erkek eşitliği ve medya konularını yakından takip edeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Çağdaş anlamda uygar dünyaya eşit konuma Türkiye’nin getirilmesinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Ya özgür ve bağımsız bir Türkiye, baskılardan arınmış bir Türkiye bunun mücadelesini vereceğiz ve bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Üçüncü mesajım, Türkiye’nin 81 iline gittim. 270’in üzerinde ilçeye gittim. Yarın sabah örgütlerimizle beraber seçim varmış gibi aynı heyecanı sürdüreceğiz. Altı aylık bir süreçte üç buçuk milyon yeni oydaş kazanıyorsak önümüzde dört yıllık bir süreç var, hedefimiz dört yıllık süreç içerisinde iktidardır. Bu konudaki hedefimizi şimdiden ortaya koyuyoruz ve bu hedeften vazgeçmeyeceğiz.”

Partisinin örgütlerine teşekkür eden Kılıçdaroğlu, miting meydanlarındaki heyecanlarını sürdüreceklerini belirtti.

”Moralimizi bozmayacağız” diyen Kılıçdaroğlu, ”Az önce söyledim, seçime girip milletvekili sayısını artıran tek parti CHP’dir. Bunu sakın unutmayın. Onların milletvekili sayıları düştü, bunu da biliyoruz. Yüzde 10 barajının AKP’ye getirdiği avantajı da biliyoruz. Hiç meraklanmayın, Türkiye’nin çağdaşlaşması, uygarlaşması, özgürleşmesi açısından elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Bu seçimlerde kazandığımız üç buçuk milyon oydaşın büyük bir kesimi gençler ve kadınlar. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı da yoktur yetkisi de yoktur’ ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, verilen tüm taahhütlerin de takipçisi olacaklarını kaydetti.

Bahçeli yazılı açıklama yaptı

 Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun aksine partililere seslenmeyen Bahçeli, bunun yerine yazılı açıklama yapmayı tercih etti. MHP Lideri Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklasında şu cümlelere yer verdi;

 ürkiye, çok partili siyasi hayata geçildiğinden bu tarafa 17. Milletvekili Genel Seçimini gerçekleştirmiştir.

Bu kapsamda milli irade tecelli etmiş ve kararını vermiştir.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Adalet ve Kalkınma Partisi geçerli oyların yaklaşık yüzde 50’sini alarak üçüncü defa tek başına iktidara ulaşmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi ise yine kesin olmayan sonuçlara göre yaklaşık yüzde 13 oy oranıyla 54 milletvekili kazanmış ve Meclis’in üçüncü partisi olmuştur.

Seçim sonucuna göre aziz milletimiz Milliyetçi Hareket Partisi’ne muhalefet görevini vermiştir.

Partimiz, büyük Türk milletinin tercihine sonuna kadar saygılıdır.

Ne var ki Milletvekilliği Genel Seçimi arifesinde sahnelenen oyunlar ve senaryolar birçok açıdan düşündürücü ve tartışmaya açık bir durumu da ortaya çıkarmıştır.

Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönük alçakça saldırılar, tahrikler ve tertipler demokrasimizin beyaz sayfasına kara bir leke olarak geçmiştir.

Partimizi baraj altında bırakmaya dönük kirli bir kampanya, merkezinde AKP’nin bulunduğu geniş bir ittifak tarafından tüm gücüyle icra edilmiştir.

Kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla sürekli olarak ilan edilen anketler, Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik psikolojik operasyonun önemli bir unsuru olmuştur.

MHP’nin temsil edilmediği bir Meclis yapısının hayat bulması ve gerçekleşmesi için insaf, vicdan, haya, hukuk ve ahlak dışı her türlü yola başvurulmuştur.

Hatta Yüksek Seçim Kurulu’nun, partimizin ihraç ettiği bazı milletvekili adayları ile ilgili yanlı tutumu ve işi yokuşa süren tavrı son derece yakışıksız olmuş ve oynanan oyunların bir parçası olduğu şüphesini güçlendirmiştir.

Çifte standartlı bu uygulamanın öncelikle Milliyetçi Hareket Partisi’ni kamuoyu nezdinde zor durumda bırakmaya dönük olduğu kuşkusuzdur.Bugün bile, partimizden istifa eden bazı milletvekili adaylarının bir kısım medya organında seçilmiş gibi gösterilmesi utanç ve esef verici olmuştur.

Ayrıca AKP hükümeti devletin tüm imkânlarını ve kamu görevlilerini utanmadan seferber etmiş, adaletsizliği ve eşitsizliği her alana yayarak siyasi propaganda yapmıştır.

Başbakan Erdoğan’ın; iftiralarının, ağır hakaretlerinin ve tezgâhlarının hedefinde partimiz yer almıştır.

Buna rağmen Türk milleti, Milliyetçi Hareket Partisi’ni sahiplenmiş ve yalnız bırakmamıştır.

MHP’siz siyaset tanzimine yönelik girişim ve çabalar akamete uğramış; partimizi Meclis dışında bırakmaya dönük sistemli, planlı, tuzak ve komplolar milletimizin kararlılığına çarpmış ve sonuçsuz kalmıştır.

Her ne pahasına olursa olsun; Türkiye’nin önündeki zorlu ve engellerle dolu yolda, millet yararı için gerekli her türlü çalışma ve mücadele kararlılıkla yerine getirilecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi her türlü kışkırtma ve saldırı altında oluşan millet desteğini önemsemekte ve çok değerli bulmaktadır.

Bundan sonra partimiz, milletimizin daha çok desteğini almak için tüm teşkilat mensuplarıyla birlikte yekvücut olacak ve mutlaka iktidar hedefine ulaşacaktır.

Çok meşakkatli seçim süresinde fedakârca çalışan tüm teşkilat mensuplarımıza ve dava arkadaşlarımıza bu vesileyle teşekkür ediyorum.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin güçlü bir şekilde Meclis’te temsil edilmesi için oylarıyla yardımını ve desteğini esirgemeyen aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.
Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize, demokrasimize ve Türk siyasetine hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.

Yorumlar kapatıldı.