İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Meclise giren ilk Süryani vekil

BDP seçim bürosunun önünde beklenen kalabalık, Bağımsız Aday Erol Dora’yı zılgıtlar eşliğinde karşıladı. Erol Dora’yı omuzlarda taşıyan kalabalık, daha sonra havai fişek gösterisi eşliğinde halay çekti… Toplanan kalabalığa bir teşekkür konuşması yapan Erol Dora, “Kimse halkların iradesine ipotek koyamaz. Ana dilde eğitim bir haktır. İşte halk burada. Halkın iradesi sandıklara tecelli etmiştir. Ankara duysun, artık barış istiyoruz. Kanın dinmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bizler artık ne Kürt analarının, ne de Türk analarının ağlamasını istemiyoruz.

Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye’nin ilk Süryani Milletvekili, Mardin’den çıktı.

12 Haziran Genel Seçimlerinde Mardin’de bir ilk yaşandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye’nin ilk Süryani Milletvekili, Mardin’den çıktı. Kentte Süryani aday Erol Dora’nın yanı sıra DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ve KCK tutuklusu Gülser Yıldırım da meclise girme hakkı kazandı.
BDP seçim bürosunun önünde beklenen kalabalık, Bağımsız Aday Erol Dora’yı zılgıtlar eşliğinde karşıladı. Erol Dora’yı omuzlarda taşıyan kalabalık, daha sonra havai fişek gösterisi eşliğinde halay çekti.
Toplanan kalabalığa bir teşekkür konuşması yapan Erol Dora, “Kimse halkların iradesine ipotek koyamaz. Ana dilde eğitim bir haktır. İşte halk burada. Halkın iradesi sandıklara tecelli etmiştir. Ankara duysun, artık barış istiyoruz. Kanın dinmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bizler artık ne Kürt analarının, ne de Türk analarının ağlamasını istemiyoruz. Bizler halkların kardeşliğine inanıyoruz. Bana destek veren Kürt halkına, Arap halkına, Türk halkına, Süryani halkına, mahallemin halkına teşekkür ediyorum” dedi.
Yeni bir döneme girildiğini dikkat çeken Dora, “Artık halkların güneşi Mezopotamya’dan doğmuştur. Bu güneş artık batıya doğru yayılacaktır. Kimse halkaların iradesine ipotek koyamaz”diye konuştu.
Öte yandan, Mardin Cezaevi’nde tutuklu bulunan “KCK” tutuklusu Gülser Yıldırım ve Şırnak’tan aday gösterilen Selma Irmak da vekil oldu.

http://www.ihlassondakika.com/haber_Meclise-giren-ilk-Suryani-vekil_382330.html

Yorumlar kapatıldı.