İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan’daki Ermeni kiliseleri, Ermenistan’daki Gürcü kiliselerinin sahip olduğu aynı statüye sahip olacak

Ruhani önderlerin özel görüşmesi esnasında Gürcistan Ermeni Diyakosluğuna Gürcistan’da, Gürcü toplumuna ise Ermenistan’da hukuki statü verilmesi mutabakatına varıldı.Garegin II, kiliselerin geri verilmesi sorununun nihai düzenlenmesine kadar Ermeni ruhani, tarihi-kültürel değerlerine yönelik ihtimam gösterileceği yönünde umudunu belirtti.

********************

Gürcistan’daki Ermeni kiliseleri, Ermenistan’daki Gürcü kiliselerinin sahip olduğu aynı statüye sahip olacak. Açıklama bugün 11 Haziran’da Gürcü Ortodoks Kilisesi Patrikhanesi’nde Dünya Ermenileri Katolikosu Karegin II’yle özel görüşmesi esnasında Gürcü Patriği Ilya II’den geldi.
İlya II, bilim adamları komisyonunun kurulacağını, komisyonun tartışmalı kiliselere ilişkin her iki tarafın sunduğu dökümanları inceleyep değerlendireceğini belirtti.
Gürcü Patriği kiliselerin statüsüne ilişkin konuşurken her iki tarafın talep ve sorunlarını dikkate almak gerektiğini belirterek Garegin II’ye hitaben ″Ermenistan’da Gürcü Kiliselerinin meselelerinin çözülmesine yardım edeceğiniz umudundayız″ dedi ve sözlerinin devamında ″İlişkilerimizde tek yanlı hareketler olmamalı, bu hareketler iki taraflı olmalı″ dedi.
 Ruhani önderlerin özel görüşmesi esnasında Gürcistan Ermeni Diyakosluğuna Gürcistan’da, Gürcü toplumuna ise Ermenistan’da hukuki statü verilmesi mutabakatına varıldı.

Garegin II, kiliselerin geri verilmesi sorununun nihai düzenlenmesine kadar Ermeni ruhani, tarihi-kültürel değerlerine yönelik ihtimam gösterileceği yönünde umudunu belirtti.

Katolikos ″Biz sürecin siz (İlya II) ve cumhurbaşkanının ortak görüşmesinin sonucu olan bu sürece yönelik tam bir umut beslemekteyiz; bu bizi çözümler bulma, iki halk ve devlet ilişkilerine ilişkin yüksek takdiratlı çözümler bulmaya götürmeli. Aynısı her iki kilise için de geçerli″ dedi.

News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/62965.html

Yorumlar kapatıldı.