İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Javakheti’ye ayak basan son katolikos Khrimyan Hayrik

Garegin II’nin bugün ruhani önder olarak Gürcistan’a yaptığı ziyaretin başladığını kaydedelim… Javakheti’ye ayak basan son katolikos Dünya Ermenileri katolikoslarından  Khrimyan Hayrik’idi, ayrıca ziyareti ruhani önderliği çerçevesinde değil, oradan geçmesi vesilesiyleydi. Sonuç olarak hiçbir Ermeni katolikosu 117 yıldır Javakheti’de bulunmadı.


***
Bir dizi Gürcü medya aracını yaydığı 1894 yılından beri hiçbir Ermeni katolikosunun Gürcistan’ı ziyaret etmediği bilgisi gerçeklikle bağdaşmamakta. NEWS.am muhabirine açıklama Ana Taht Az. Etchmiatsin basın servisinden geldi. Açıklamada Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II’nin 2000 yılında Gürcistan’ı ziyaret ettiği hatırlatıldı.
Dahası, Garegin II’yi ziyareti esnasında Gürcistan’ın o zamanki devlet başkanı Edard Şevarnadze de kabul etti. Bu bilgi de Gürcü Internet medyası tarafından sesizce geçiştirilmekte.
Bu durumda söz konusu olan sadece Katolikos’un Javakheti ziyareti olabilir. Ermeni Apostolik Kilisesi Gürcistan Diyakosluğu’ndan belirtildiği gibi, Dünya Ermenileri katolikoslarından Khrimyan Hayrik burayı son ziyaret edendi, ayrıca ziyareti ruhani önderliği çerçevesinde değil, oradan geçmesi vesilesiyleydi. Sonuç olarak hiçbir Ermeni katolikosu 117 yıldır Javakheti’de bulunmadı.

Garegin II’nin bugün ruhani önder olarak Gürcistan’a yaptığı ziyaretin başladığını kaydedelim. Bugün Katolikos Garegin II ve Gürcistan Patriği İlyaII buluşması gerçekleşti. Dünya Ermenileri Başpatriğinin ikinci buluşması Gürcistan devlet başkanı Mikhail Sahakaşvili’yle.

News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.