İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mısır’da yakılan kilise yeniden hizmette

Mısır’ın Başkenti Kahire’de 8 Mayıs tarihinde Selefi gruplarınca yakılan Bakire Meryem Kilisesi onarılarak ibadete açıldı.Mısır hükümeti ve Giza Valiliği tarafından 800 bin Mısır Paundu (200 bin Türk Lirası) harcanılarak onarılan kilisenin açılışını Mısır Başbakanı İsam Şeref yaptı.

İsam Şeref yeniden onarılan kiliseyi gezerek, Kıpti yetkilileri ile bir süre görüştü. Şeref’in kilise yetkilileri ile görüşmesine basın mensupları güvenlik gerekçesi ile alınmadı.

Açılış töreninde, asker ve polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkati çekerken, törene katılan Müslüman ve Hristiyanlar birlik mesajı verdi. ”Müslüman Hristiyan el ele, İmbaba halkı burada” şeklinde sloganlar atan semti sakinleri, Başbakan İsam Şeref lehine tezahüratta bulundu.

Açılıştan sonra kiliseden ayrılan Şeref, halkın yoğun ilgisi karşısında ezilme tehlikesi yaşadı.

AA muhabirine konuşan Marian Nasir adlı kadın, ibadet için devamlı Bakire Meryem Kilisesi’ne gittiğini söyleyerek, Selefiler tarafından yakılan kilisenin hükümet parası ile onarılarak yeniden ibadete açılmasının kendileri için sevindirici olduğunu söyledi.

İbadethanelerin yakılmasını “vahşet” olarak nitelendiren Nasir, ülkede Hristiyan-Müslüman gerginliğinin bilinçli bir şekilde çıkarıldığını savundu.

Açılışa katılarak Hristiyan komşularına destek olan Cemile Ali ise toplum içinde din gerginliği çıkarmanın çok tehlikeli bir şey olduğunu belirterek, ”Ben az önce röportaj yaptığınız Marian Hanım ile 15 yıldır arkadaşım. Bizim aramıza kimse fitne sokamaz. Ne olursa olsun kilise, cami ve sinagog gibi yerler yakılmamalıdır” diye konuştu.

Mısır’ın başkenti Kahire’deki İmbaba semtinde bulunan Bakire Meryem Kilisesi, Müslümanlığa geçtiği iddia edilen bir Kıpti kadının alıkonulduğu iddiası ile Selefiler tarafından 8 Mayıs gecesi ateşe verilmişti. Daha sonra çıkan olaylarda 12 kişi hayatını kaybederken, 200 kişide yaralanmıştı.

http://bulancakhaber.com/son-haber/2011/06/08/misirda-yakilan-kilise-yeniden-hizmette/

Yorumlar kapatıldı.