İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mamedyarov: Dağlık Karabağ’a Barış Gücü konuşlandırılması konusunda mutabakat var

Barış Gücüne ilişkin mutabakat var; bunlar Dağlık Karabağ’a konuşlandırılacaklar. Barış Gücü birliklerine eşbaşkanı ülkeler ne de komşu ülke güçlerinden oluşacak. Açıklama Azerbaycan Dışişleri bakanı Elmar Mamedyarov’dan geldi. Mamedyarov açıklamasında tüm meselelerin ″ek müzakere gerektirdiğini″ belirtti. Azerbaycan Dışişleri bakanının ifadesiyle Barış Gücü birliklerinin konuşlandırılması konusu çatışmanın çözümüne yönelik temel ilkelerde yer almakta.

Mamedyarov ″ Karabağ çatışmasının çözümü aşamalı olarak gerçeleştirilmeli ve bu aşamalar birbirleriyle bağlantılı olmalı. Kanada’da gerçekleşen G-8 buluşmasında temel ilkeler belirlik kazandı; ilk elde işgal edilmiş alanlardan Ermeni güçleri çıkarılacak, tüm iletişim ve yollar açılmalı, mecburi mülteciler önceden işgal edilmiş kendi topraklarına geri dönmeliler ve Barış Gücü konuşlandırılmalı″ dedi.

6 Haziran’da AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının bölge ziyaretinin başladığını kaydedelim. Eşbaşkanlar Bakü’de bulunduklar ve buradan helikopterle Azerbaycan ve Dağlık Karabağ silahlı kuvvetleri temas hattında gerçekleştirilen gözleme katılmak üzere Ağdam yöresi Tezekent köyüne hareket ettiler.

Gözlem sonrasında eşbaşkanlar sınırı geçerek Stepanakert’e hareket edecekler. Minsk Grubu eşbaşkanları Stepanakert’te Karabağ yönetim çevreleriyle temaslarda bulunacaklar. Eşbaşkanların bir sonraki durağı 9 Haziran’da gelecekleri Erivan olacak. Azerbaycan Dışişleri bakanı Elmar Mamedyarov Ermenistan, Rusya ve Azerbaycan Dışişleri bakanları buluşmasının 11 Haziran’da Moskova’da gerçekleştirilececeğini beyan etmişti.

Yorumlar kapatıldı.