İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karabağ’ın katılımı olmaksızın Ermenistan ve Azerbaycan devlet başkanlarının buluşması sonuçsuz kalır

Siyasal ve Stratejik Analiz Enstitüsü Askeri Tahmin Merkezi direktörü Anatoli Tsiganov, ″Biz bu konuda çok konuşuyoruz, ancak sonuçta tek belirtilen şey, devlet başkanlarının fiilen buluşmuş olmaları ve Karabağ sorununa ilişkin durumu müzakere etmiş olmaları.  Ermenistan ve Azerbaycan devlet başkanlarıyla beraber müzakere sürecine Karabağ’ın katılımı olmadığı müddetçe, iki ülke devlet başkanı ne karar alsalar da, bu durumda değişiklik yaratmaz″ dedi.

Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarının buluşmaları Stepanakert müzakere masasına geri dönmediği müddetçe sonuçsuz kalır. NEWS.am muhabirine açıklama bu ay sonunda Kazan’da gerçekleştirilecek devlet başkanları buluşmasını yorumlayan  Siyasal ve Stratejik Analiz Enstitüsü Askeri Tahmin Merkezi direktörü Anatoli Tsiganov’dan geldi.
Tsiganov sözlerinde ″Biz bu konuda çok konuşuyoruz, ancak sonuçta tek belirtilen şey, devlet başkanlarının fiilen buluşmuş olmaları ve Karabağ sorununa ilişkin durumu müzakere etmiş olmaları.  Ermenistan ve Azerbaycan devlet başkanlarıyla beraber müzakere sürecine Karabağ’ın katılımı olmadığı müddetçe, iki ülke devlet başkanı ne karar alsalar da, bu durumda değişiklik yaratmaz″ dedi.
Siyaset bilimcinin buluşmadan genel olark hiç bir bekletisi yok.

NEWS.am daha önce Rusya, Fransa ve ABD devlet başkanlarının 26 Mayıs’ta G-8 zirvesi çerçevesinde Karabağ sorununun çözümüne yönelik ortak bir deklerasyon kabul ettiklerini duyurmuştu. Belgede taraflar; Ermenistan ve Azerbaycan liderlerine ″siyasi irade gösterilmesi ve Haziran’da yapılacak Ermeni-Azeri zirvesi esnasında sorunun çözümüne yönelik temel ilkelere ilişkin çalışmaları sona erdirmeleri yönünde″ çağrıda bulundular.

Deklerasyonda ″Biz sadece müzakereler yoluyla  çözümün, bölgenin gelişimi ve işbirliği olanakları sağlayarak  barış, istikrar ve uzlaşmaya ulaştıracağını teyid ediyoruz. Karabağ çatışması tüm taraflarının barışçı çözüm yönünde adım atmalarının zamanının geldiğine eminiz.″ denmekte.

http://news.am/tur/news/62073.html

Yorumlar kapatıldı.