İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Garegin II’nin katolikosluğu döneminde 40 ruhani görevinden alındı

Garegin II’nin katolikosluğu döneminde 40 ruhani görevinden alındı, 300 ruhani takdis edildi. Açıklama 6 Haziran’da NEWS.am’in sorusunu yanıtlayanAna Taht Divan sekreteri Piskopos Arşak Haçtryan’dan geldi. Haçatryan’ın ifadesiyle, her görevden alma vakasında, İsviçre Ermeni Ruhani Diyakosluğu Papaz Abel Manukyan vakasında olduğu gibi ciddi sebepler mevcut.

″Emeni Kilise Tarihinde en çok hangi katolikos gününde ruhani görevden uzaklaştırıldı?″ sorusuna Ana Taht Divan sekreteri Piskopos Arşak Haçtryan, kendisinin bu konuda bilgisi olmadığı yanıtını verdi.

Garegin II Nersisyan’ın Dünya Ermenilerinin 132. Katolikosu olup 27 Ekim 1999’da seçildiğini, 4 Kasım’da da mesh edildiğini kaydedelim.

Hatırlatalım; Garegin II 1 Haziran’da İsviçre Ermeni Kilisei ruhanisi papaz Abel Manukyan’ın ruhani görevinden men etmişti. Manukyan, Katolikos’un kararına sert bir yanıt vermişti.

Bu olay sonrasında en çok ruhaninin Garegin II döneminde görevinden alındığına ilişkin medyada bilgiler yer aldı. Ermeni Kilisesi uzmanları da bu konuda net bir yanıt verememekteler.

News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.