İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB’den Sevr benzeri dayatma

Murat Çabas /Yeni Mesaj 

AB’nin Türkiye üzerindeki temel hedefini Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl şu sözlerle ifade etmektedir: “Türkiye o kadar önemlidir ki Türklere bırakılmayacak kadar”… Lütfen aklımızı başımıza alalım. Türkiye’nin AB sürecinin zaman kaybından başka bir şey olmadığı net olarak gözükmektedir. AB eleştirmeye devam ediyor ve “demokratik açılım”da sınırlı ilerleme sağlandığını belirtiyor. Peki, AB demokratik açılım derken neyi kastediyor? Tabii ki azınlık tanımlarının etnik temele göre yapılmasını, Türkiye’nin federasyonlara bölünmesini vs.

Avrupa Birliği, ülkemizin bölünmesini teşvik ediyor

AB’nin burada hedeflediği şey milletimize demokratik haklarını kazandırmak falan değil. Eğer milletimize gerçekten demokratik bir açılım yapılacaksa, bu, her bir vatandaşımıza, ayrım yapmadan, iş ve aş bulma şeklinde olmalıdır.

AB’nin sözde demokratik açılımında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına iş yok, aş yok, tarım köylüsüne, hayvancısına, esnafına, sanayicisine destek yok, vatandaşın cebine para koymak yok…

Avrupa Birliği, ülkemizde etnik unsurların ön plana çıkıp, vatandaşların devlete isyan etmesini teşvik ediyor. Bölünmenin, parçalanmanın temellerini atıyor.

Millete açılım ancak Milli Devlet’le olur

Şu gerçeği de önemle belirtmeliyiz ki, gerçek demokratik açılım ancak Prof. Dr. Haydar Baş Beyin ortaya koyduğu Sosyal Devlet–Milli Devlet teziyle mümkün olabilir. Bu tezde ifade edilen sadece Vatandaşlık Maaşı projesi bile Türkiye’deki terör de dahil birçok problemi kökünden temizler.

Tezin tamamını okuduğunuzda göreceksiniz ki, hiçbir kesim dışarıda bırakılmıyor, herkese, her kesime bir proje ve çözüm var. Üstelik model bölünüp parçalanmayı değil, birlik ve beraberliği teşvik ediyor.  

AB’nin Alevileri azınlık yapma gayreti

AB raporunda gayrimüslim toplulukların ve Alevilerin hiçbir baskı altında kalmadan dini faaliyetlerini sürdürebilmelerine imkan verecek yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğu kaydediliyor.

Dikkat ederseniz AB, gayrimüslimlerle Alevileri aynı kefeye koyuyor. Halbuki Aleviler bu ülkenin temel kurucularındandır ve asli unsurlarındadır.

AB’nin Alevi vatandaşlarımızı azınlık gösterme gayretleri yıllardan beri vardır. Fakat Alevi vatandaşlarımız bu oyuna asla gelmemektedir.

Alevi vatandaşlarımıza gerçek manada ve samimi bir niyetle sahip çıkan yine Prof. Dr. Haydar Baş olmuştur. Sayın Baş, iktidarları döneminde Alevi kardeşlerimizin ilkokuldan üniversiteye kadar “Ehli Beyt” eğitiminin sağlanacağını ifade etmektedir. Prof. Dr. Baş, cemevlerinin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını da talep etmektedir. 

Kendisi de bir Ehli Beyt aşığı olan ve hayatı ve eserleri de bu noktada örnek olan Haydar Baş, AB’nin Alevilere yaklaşımının maksatlı olduğunun da altını çizmektedir.

Aklımızı başımıza alalım!

AB’nin Türkiye üzerindeki temel maksat ve hedefini Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl şu sözlerle ifade etmektedir:

“Türkiye o kadar önemlidir ki Türklere bırakılmayacak kadar”

Lütfen aklımızı başımıza alalım.

Türkiye Rum potasında eritiliyor

AB İlerleme Raporu’nun ayrıntılarını değerlendirmeye devam ediyoruz. AB’nin en tehditvari açıklamaları dış politika üzerine, özellikle de Kıbrıs’la ilgili konularda oldu.

Raporda, Türkiye’nin Ek Protokol yükümlülüklerini “hala yerine getirmediği” ve Kıbrıs Rum kesimiyle ilişkilerini normalleştirme yolunda ilerlemediği, AB Komisyonu’nun konuyu yakından izlemeyi sürdüreceği ifade edildi.

 Türkiye’nin tren kazası

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle’nin İlerleme Raporu’nun yayımlanmasının ardından Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi’nde yaptığı konuşma oldukça dikkat çekiciydi. Füle, Kıbrıs meselesinin çözülmemesi durumunda Türkiye’nin AB üyeliği sürecinde “tren kazası” yaşanabileceğini ifade etti.

Füle, “Türkiye’nin, katılım müzakerelerinde yeni ertelemelerden, ivmeyi kaybetmeden ve hatta bazılarının bahsettiği tren kazasından kaçınmak için ‘Ek Protokol’ yükümlülüklerini hayata geçirmesinin (limanlarını Kıbrıs Rum kesimine açmasının) bu kez gerçekten aciliyet arz ettiğini” söyledi.

Murat Çabas

http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11002949&tarih=2011-06-06

Yorumlar kapatıldı.