İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Haaretz: “İsrail’in Ermeni Soykırımını Tanıması Siyasi”

Haaretz, Knesset Başkanının “Ermeni soykırımı”nın yılda bir kez parlamentoda anılmasını istediğine dikkat çekerek “Demek ki 1.5 milyon insanın öldürülmesini, siyasi-diplomatik koşullar nedeniyle konuşabiliyoruz” ifadesini kullandı.

ANKA

İsrail Parlamentosu (Knesset) Başkanı Reuven Rivlin’in, genel kurulda yılda bir kez “Ermeni soykırımı”nı anmak amacıyla özel bir oturum düzenlemesi arzusunu dile getirmesinin ardından “İsrail’in Ermeni soykırımını tanıması siyasi” yorumları yapılıyor.

 Haaretz gazetesince “İsrail’in Ermeni Soykırımını Tanıması Siyasi” başlığı ile yayımlanan bir yorumda anma oturumunu gerçekleştirme arzusunu açıklarken “bir Yahudi ve bir İsrailli olarak benim görevim budur” diyen Reuven Rivlin’ın, İsrail’in şimdiye kadar “diplomatik mülahazalardan dolay başka bir halkın uğradığı felaketi reddettiği” sözleri değerlendirildi.

 Bu çerçevede “Şimdi ise, 1.5 milyon kişinin öldürülmesini, siyasi-diplomatik koşulların nedeniyle konuşabiliyoruz, 1.5 milyon kişinin öldürüldüğü için değil” ifadesinin de kullanıldığı yorumda bunu sağlayanın ise, “sağduyu ya da vicdan” değil ,”Mavi Marmara isimli bir gemi ve Recep Tayyip Erdoğan adlı bir politikacının açıklamaları” olduğu öne sürüldü.

http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=34880

Yorumlar kapatıldı.