İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail parlamentosunda her yıl Ermeni olayları anılacak

İsrail parlamentosu (Knesset) Başkanı Reuven Rivlin, 1915 Ermeni iddialarıyla ilgili olarak, Knesset’te yer yıl bir anma günü düzenlenmesini planladığını söyledi. Rivlin, Kudüs Ermeni Ulusal Komitesi’nden bir heyetle görüşmesinde, “Bir Yahudi ve İsrailli olarak, başka halkların uğradığı trajedileri tanımak benim görevimdir. Diplomatik kaygılar her ne kadar önemli olsa da bunlar başka bir halkın uğradığı felaketi inkar etmemize izin veremez” dedi.

Ermeni heyetinden Georgette Avakian ise basın mensuplarına uzunca bir süredir Rivlin ile bu konuda temaslarda bulunduklarını belirtti; ancak Ermeni iddialarıyla ilgili kararın ne zaman benimsenebileceğini söylemenin zor olduğunu kaydetti.
120 üyeli İsrail parlamentosu, 18 Mayıs günü, Ermeni iddialarının tanınması konusunda bir önerinin gündeme alınmasını, parlamentoda bulunan 20 üyenin tamamının oyuyla kabul ederek, görüşmelerin açık yapıldığı Eğitim Komisyonu’na sevk etmişti.
Ancak, Eğitim Komisyonu’nun konuyu ne zaman ele alacağına ilişkin herhangi bir tarih bulunmuyor.
İsrail’de, Kudüs’teki Eski Kent içindeki Ermeni mahallesi de dahil olmak üzere yaklaşık 3 bin dolayında Ermeni yaşıyor.

http://dunya.milliyet.com.tr/israil-parlamentosunda-her-yil-ermeni-olaylari-anilacak/dunya/dunyadetay/31.05.2011/1396937/default.htm

Yorumlar kapatıldı.