İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya, Türkiye’yi kızdırmak istemedi

Rusya’nın Soçi bölgesinde Ermenistan’ın “milli kahramanı” general Andranik anısına yaptırılan heykelin kaldırılması talimatı verildi. Ermenistan’ın “milli kahramanı” General Andranik Ozanyan’ın anısına Soçi bölgesindeki Ermeni toplumunca yaptırılan bir heykelin kaldırılması talimatı verildi. Rus makamlarının, “Türk katili” olarak adlandırılan general için yapılan heykele ilişkin kararın gerekçesi olarak da “anıtın açılmasının, Türkiye’nin Olimpiyat tesislerinin yapımına katılmayı reddetmesi olasılığı”nın gösterildiği bildirildi.

 PanArmenian, Soçi’deki yerel otoritelerin, 28 Mayıs’ta binlerce Ermeni’nin katılacağı törenle resmen açılması planlanan anıtın kaldırılması talimatını verdiğini kaydetti. Haberde “Otoriteler, karara gerekçe olarak, anıtın açılmasının Türkiye’nin Olimpiyat tesislerinin yapımına katılmayı reddetmesine yol açması olasılığını gösterdiler” denildi.

 Azeriler, 20. yüzyılın başlarında Azerbaycan’da sivil halkını katletmekle suçladıkları General Andranik’in anısına, 2014 yılında Olimpiyatlara ev sahipliği yapacak Soçi bölgesinde dört metrelik bir heykelin yaptırılmasına sert tepki göstermişlerdi.

 Otoritelerin anıtın kaldırılmaması halinde yıktırılacağı “tehdidi”nde bulundukları da belirtilen haberde, “Ermeni topluluğunun temsilcilerine göre kararın, bölgede değil Moskova’da ve Azerilerin çabalarının sonucunda alındığı” da kaydedildi.

ANKA
http://www.haber7.com/haber/20110529/Rusya-Turkiyeyi-kizdirmak-istemedi.php

Yorumlar kapatıldı.