İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerden pazar ayininde siyah kurdeleli protesto

Geçirdiği ciddi rahatsızlık nedeniyle fiilen görev yapamaz hale gelen Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Mutafyan’ın yerine yeni bir patrik seçme başvurusu bakanlıkça kabul edilmeyen Ermeni toplumu huzursuz.

“Not: Görülüyor ki eş patrik seçimi karşıtı lobinin dezenformasyon ve mis enformasyon çalışması devam ediyor. Ermeni kilisesinin gelenek ve kurallarına göre sağlık nedeniyle patrikler görevinden alınamazlar. Kilisemizde sağlık nedeniyle görevden alınmış bir tek patrik ya da Katolikos yoktur.Yani yeni patrik seçilmesi mümkün değildir.Eş patrik seçimini engelleyerek bu duruma düşmemizin nedeni bu lobinin yandaşı olan seçim heyetidir. Eş patrik seçimini yönetmek üzere seçilen seçim heyeti görevini kötüye kullanarak, Hıristiyan kilisesinin kural ve geleneklerine aykırı olarak Patriği görevden alarak yeni patrik seçmeye kalkışmıştır. Hükümetin yasal ve geleneksel hiçbir dayanağı olmayan bir heyetin haksız ve hukuksuz taleplerine dikkate alarak eş patrik seçimine izin vermemesi ve palyatif çözümler üretmesinin yanlışlığı da açıktır. Yine Ruhani Meclisin eş patrik seçiminde ısrar etmemesi ve yeni bir seçim yönetmeliği yaparak eş patrik seçimine gitmemesi de kabul edilemez bir hatadır. Ancak bütün bu yanlışlar bu kötülüklere neden olanların aklanma nedeni olarak gösterilemez. Eş patrik seçimini engelleyerek hem toplumun başsız kalmasına hem de toplumun bölünmesine neden olanlar bu lobinin yandaşlarıdır. Kisvenin bir başkasına verilmesi hiçbir zaman patriğin görevden alınması anlamına gelmez. Gerçi bu heyet ve yandaşları hak hukuk dinlemez ama bu konuda ne bir yasa ne de bir yönetmelik var. Bu haber doğrudan doğruya lobinin manipülasyonudur. Umarız bu musibetlerden bir nasihat çıkar ve Ruhani Meclis yeni bir yönetmelik hazırlayıp hem eş seçimi yolunu açar hem de gelecek patrik seçimlerinde bu gibi skandallar yaşanmasına engel olur. HYETERT”




 Geçirdiği ciddi rahatsızlık nedeniyle fiilen görev yapamaz hale gelen Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Mutafyan’ın yerine yeni bir patrik seçme başvurusu bakanlıkça kabul edilmeyen Ermeni toplumu huzursuz. Ermeni Kilisesi geleneklerine aykırı olarak Hükümetin Başepiskopos Aram Ateşyan’ı Patriklik Genel Vekili “ataması”, bununla da kalmayıp sadece patrikler için bir defaya ve kişiye mahsus “Kisve giyme” yetkisini aynı şahsa vermesi Ermeni toplumunu içten içe ve artan oranda rahatsız ediyor. Ateşyan’ın bu sıkıntılı süreci kendi lehine kullanmak için topluma rağmen bu kararların alınmasında önemli rolü olduğu ve süreci manipüle ettiği iddia ediliyor.

– Taraf – İstanbul – 28.05.2011
Haberin Devamı:

http://www.taraf.com.tr/haber/ermenilerden-pazar-ayininde-siyah-kurdeleli.htm

Yorumlar kapatıldı.