İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink davası 30 Mayıs’ta

Hrant Dink suikastı davasına 30 Mayıs Pazartesi günü devam edilecek. Savcı, Emniyet Müdürlüğü’ne talimat yazısı göndererek Dink davası sanıklarının Ergenekon ve Poyrazköy davalarının tüm sanıkları ile bağlantılarının araştırılmasını istemişti. Hrant Dink suikastı davasının 18. duruşması, 30 Mayıs Pazartesi günü görülecek.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sadece Erhan Tuncel ve Yasin Hayal tutuklu olarak yargılanıyor. Tetikçi Ogün Samast’ın dosyası ise ayrılarak, Çocuk Mahkemesi’ne gönderilmişti.
Hrant Dink cinayeti davasına bakan savcı Hikmet Usta, esas hakkındaki görüşünü vermeye hazırlanırken, Emniyet Müdürlüğü’ne talimat yazısı göndererek Dink davası sanıklarının Ergenekon ve Poyrazköy davalarının tüm sanıkları ile bağlantılarının araştırılmasını istemişti.
Ogün Samast da dahil tüm sanıkların Ergenekon ve Poyrazköy’deki tüm isimlerle telefon dökümlerinin dikkatlice incelenmesi talep etmişti. 30 Mayıs’ta görülecek olan duruşmada bu talebin de değerledirilmesi bekleniyor.
Hrant’ın arkadaşları Beşiktaş’ta buluşuyor
Hrant’ın arkadaşları, duruşma öncesi saat 10.00’da yine Beşiktaş’ta buluşarak adalet talebini yineleyecek.
Hrant’ın arkadaşları, yaptıkları açıklamada, eyleme çağrı yaptı: “Bu 18. duruşma. Bizim acımız, bizim tanıklığımız, bizim öfkemiz taptaze; aynı yerde yatıyor! Umudumuz zamana yenik düşmesin, tanıklığımız gücünü kaybetmesin diye, sözün bittiği bugün yine aynı yerde olacağız. Sokaklarda gelecek vaatleriyle dolaşan, seçim arabalarından Hrant’ın katillerine gözdağı verecek tek ses duyamasak da, Muammer Güler gibileri yargılansın diye beklerken; iktidar, milletvekili adayı yapsa da, kanlımız mı zanlımız mı, zamanın gün ışığına çıkaracağı gün karanlık isimlerin yönettiği bu ülkede mahkemenin hükmü yaklaştıkça gerçek bizden uzaklaşsa da, bir daha yazamasa da kalem kanaya kanaya… Bu davanın tanığı, takipçisi bizler, yine aynı yerde olacağız.”(ETHA)

http://www.atilimhaber.org/haberler/2011/05/27/Dink_davasi_30_Mayis_ta.html

Yorumlar kapatıldı.