İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bükreş’te Ermeni ve Türk tarihçilerin katılımıyla Ermeni Soykırımına ilişkin bir konferans gerçekleştirildi

26 Mayıs’ta Bükreş Ekonomik Bilim Akademisinde Ermeni Soykırımına ilişkin bir konferans gerçekleştirildi. Konferans için soykırım alanında önemli uzmanlar Massachusetts Clark Üniv.’nden Prof. Dr. Taner Akçam, ABD ve Paris VIII. Üniversitesinden (University of Vincennes in Saint-Denis) Prof. Dr. Raymond Haroutiun Kévorkian özel olarak davet edildiler.

Konferansta Romanya eski devlet başkanı Ion Iliescu yanısıra Romanya siyaset, toplum, bilim çevreleri temsilcileri, tv ve basın temsilcileri yer aldılar.
″Ermenistan: Bir halkın alın yazısı″ başlıklı konferansta Türk tarihçi Taner Akçam″Ulusal Güvenlik yaratısı olarak Reddiyecilik″ başlıklı sunumunda, günümüz Türk Hükümetinin reddiyeci siyaseti, iç ve dış anlamda bunun olumsuz sonuçlarını yorumladı.

Romanya eski devlet başkanı Ion İliescu, konferansın düzenlenmesinin bu komplike meselede  karşılıklı anlayış açısından önemli bir halka olduğunu belirterek, Ermeni ve Türk tarihçilerin katılımıyla konferans düzenlenmesine ilişkin memnuniyetini kaydetti.

Aynı gün Taner Akçam ve Raymond

Haroutiun Kévorkian Eğitim Kanalı  TVR’a davet edildiler. Uzmanlar burada yaklaşık yarım saat canlı yayında Soykırımın gerçekleştirilmesi yanısıra Ermeni-Türk ilişkilerine dair konuştular. Bu yayın öncesinde, Ermeni Soykırımına ilişkin hazırlanmış bir belgesel de yayınlandı.

http://news.am/tur/news/61057.html

Yorumlar kapatıldı.